1. Remaster van Lumines komt naar pc, PS4, XOne en Switch

Remaster van Lumines komt naar pc, PS4, XOne en Switch

Originele soundtrack aanwezig

De puzzelgame Lumines krijgt een remaster op Switch, PS4, Xbox One en pc via Steam.
De game verscheen oorspronkelijk op PSP, waarna er diverse vervolgen en andere versies op consoles en handhelds uitkwamen. Ontwikkelaar Tetsuya Mizuguchi vertrok in 2012 bij Q Entertainment en het bedrijf verkocht de rechten op de franchise aan Enhance Games, dat de remaster van het origineel nu uitgeeft.

De game moet ergens in mei op de platformen verschijnen. De uitgever laat weten dat de soundtrack van het originele spel, een van de elementen die spelers prijzen, geheel intact blijft.

In Lumines laten spelers blokken vallen met twee verschillende kleuren. De kunst is om de kleuren bij elkaar te voegen en zo het veld te legen. Ondertussen verandert het uiterlijk en de muziek van het speelveld regelmatig.

"Lumines is één van mijn favoriete puzzelgames. Het origineel op PSP heb ik honderden uren gespeeld. Essentieel daarbij was de ijzersterke soundtrack met muziek van o.a. Mondo Grosso. Het is wel zo fijn dat men heeft laten weten dat de gehele soundtrack terugkeert voor de remaster." -Michel

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Yes!! Mijn favoriete puzzelgame ooit. Geweldig nieuws ook dat ze de soundtrack terug laten keren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren