1. Remaster voor Final Fantasy 8 aangekondigd

Remaster voor Final Fantasy 8 aangekondigd

Komt dit jaar naar PS4, XOne, Switch en Steam

Square Enix heeft een remaster voor Final Fantasy 8 aangekondigd.

De remaster komt ergens later dit jaar naar PlayStation 4, Switch, Xbox One en pc via Steam. Veel meer informatie is er nog niet, maar er is wel een eerste trailer uitgebracht.

Final Fantasy 8 verscheen oorspronkelijk in 1999 op de eerste PlayStation. De rpg draait om een groep geleid door Squall Leonhart die terechtkomt in een conflict van een tovenares uit de toekomst Ultimecia, die de tijd zoals we die kennen wil vernietigen. In 2000 verscheen de game ook op pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben dood gegaan en in de hemel beland. De beste game ooit krijgt eindelijk een remaster.

  Met deze aankondiging is de Square Enix persco de persco van 2019

  Oh shit wat ben ik fuckin blij
 • @Meta_coola

  Nou de beste? Ik schat 7, 9 en 10 persoonlijk wat hoger in. Heeft vooral met de setting te maken, iedereen zijn cup of tea maar het blijft een zeer goeie game natuurlijk. Ik ga hem ook zeker halen voor de Switch.

  Wel toevallig. Iedere leak van dezelfde persoon lijkt tot nu toe te kloppen. Erg benieuwd naar die waslijst aan leaks vanmiddag/vanavond van Nintendo.
 • @Ramirez

  ieder zo zijn eigen mening inderdaad. Overigens bedoel ik niet alleen beste FF game ooit gemaakt, maar ook echt beste game ooit gemaakt
 • @Meta_coola

  Haha ja smaken verschillen. Verbaast mij wel dat een AC game voor jou niet de beste game ooit is. :)

  Voor mij blijft de beste game ooit Ocarina of Time gevolgd door Breath of the Wild. FF9 is voor mij de beste Final Fantasy en staat in mijn all time list zeker in de top 5.
 • @Meta_coola

  Vindt 8 ook één van de vetste, 9 vond ik juist weer de mindere
 • @Meta_coola

  Beetje saai in je reacties tegenwoordig kerel, hahahahaha

  Ik bedoel op hier en gamer reageer je met copy en paste hetzelfde. Hahahah
  Mag gerust hoor maar valt me op.
  Kan ook best sommige artikels hier zijn ook wel eens copy And paste op die sites lijkt het wel.

  Maar goed on topic had ik ook meteen gedacht aan jou toen ik dit las en ik wist al dat jij de eerste reactie zou hebben.
  De beste game ooit weet ik niet. Maar de beste final fantasy zeker.
  Dus ik had ook een enorm geluk momentje.

  Eindelijk. FfVIII
  Zelfs geen remaster zou ik al kopen.
  En dit word zeker een switch aanschaf want dan kan ik voortaan deze game overal spelen.
 • @Meta_coola

  Ik snap de heisa niet. Ik zie heel veel reacties zoals die van jou, maar is dit niet gewoon een upscaling van de textures? De animaties lijken niet verbeterd, de gameplay is krek hetzelfde. Begrijp me niet verkeerd, ik heb FF8 heel erg hoog zitten, wrs de FF die het dichtst bij mijn hart ligt (heb zelfs bij een ledershop Irvine Kineas' jas laten namaken zodat ik hem zelf kan dragen) en dit geeft aan dat Square de game nog niet is vergeten, maar meer dan een warme glimlach is dit nieuws toch niet waard? Kijk, als het nou een fullblown remake zou zijn, net als broer 7 dat krijgt, DAN zou ik al die reacties helemaal snappen. Maar een texture upgrade…
 • @Fukushu eens
 • @Fukushu
  Een remake zou geweldig zijn maar,

  Allereerst dat gaat weer tig jaar duren. Ten tweede kijkend naar de FFVII remake, dat gaat ecbt 100% een andere ervaring zijn dan Original FFVII. Dat zal met een remake van FFVIII niet anders zijn. En ik wil juist de originele ervaring op mijn ps4 hebben.

  Daarbij als ik die trailer zo zie zijn de character models echt mooi AF, het is en blijft een game uit 1999/2000.

  Hier kan je het verschil goed zien
  https://www.gonintendo.com/uploads/story/promo_image/337236/rem.png

  En de gameplay van FFVIII is echt top notch (imho), kijk ik vind die nieuwe battle system van FFVII remake interessant maar bij FFVIII moet de ouderwetse gameplay intact blijven.

  Ik speel de game nu al 19 jaar lang op de pc, een remaster van deze game is al een droom voor mij sinds Final Fantasy VII een remaster kreeg. Dus ja nu het eindelijk zover is ga ik er helemaal los op als een Justin Bieber slet.
 • @Meta_coola

  Ik geef je gelijk dat de character models erg goed gedaan zijn, maar nu steken ze helemaal zo af tegenover dezelfde low res omgevingen. En het helpt niet dat je nu perfect hun ogen kan zien, die de hele tijd dood vooruit aan het kijken zijn. En kijkende naar de video is de framerate nog steeds hetzelfde. Kijk naar die schokkende beelden als de camera ronddraait tijdens de ATbs. Ook het gevecht met Squal en Seifer loopt echt op 20 fps max. Voor nu zijn alleen de character models en het FF8 logo geupdate plus de dat de game op current gen consoles kan draaien. Zonder teveel te vragen zou voor mij (om het als een degelijke remaster te zien) iig aangepast moeten worden:

  -hedendaagse FPS getallen voor vloeiende battles en animaties;
  -naast geupdatete character models ook alle andere models updaten;
  -attacks updaten;
  -optioneel een arranged version van de OST aanbieden net als met FFX.

  En als ze het echt goed willen doen (maar das een hels karwei) de handgetekende achtergronden bijwerken. Maar die laatste zorgt er eigenlijk voor dat het een remake wordt.
 • Ik had liever een remake gezien. Maar hoe dan ook, cool. Al ga ik hem op deze manier niet opnieuw spelen. Ik hou wel vast aan mijn herinneringen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren