1. 'Remasters Super Mario 64, Sunshine en Galaxy zitten in één collectie'

'Remasters Super Mario 64, Sunshine en Galaxy zitten in één collectie'

Paper Mario-game zou veel weghebben van eerste spellen in de franchise

De volgens geruchten voor Switch bestemde remasters van Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy zouden in één collectie zitten.

Dat claimt VideoGamesChronicle in een vervolgartikel. Eergisteren plaatste de website het gerucht dat bijna alle driedimensionale Mario-games later dit jaar naar Switch zouden komen. Daarop lieten diverse websites, waaronder Eurogamer en Kotaku, weten soortgelijke geruchten te hebben gehoord.

Nu laat VGC dus weten dat het in ieder geval om een collectie met Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy gaat. Super Mario 3D World zou daarnaast losstaand uitgegeven worden op de Switch. Het bestaan van een remaster van Super Mario Galaxy 2 wordt niet bevestigd.

In het oorspronkelijke gerucht viel ook te lezen dat Nintendo zou werken aan een nieuwe Paper Mario-game voor de Switch. VentureBeat laat nu weten dat het gaat om een Paper Mario die vooral lijkt op het origineel op de Nintendo 64 en het GameCube-vervolg The Thousand Year Door. Deze games hadden een grotere focus op rpg-elementen dan later uitgekomen spellen in de franchise.

Nintendo heeft vooralsnog geen van bovenstaande games aangekondigd of bevestigd.

Super Mario 64

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Die collectie komt zeker in huis ondanks dat ik alle games al in bezit heb. Wel jammer dat Galaxy 2 er niet bij zit trouwens. En ik begreep dat 3D World een deluxe editie is, ben benieuwd wat dat inhoud!
 • @adutchman

  Mee eens, als galaxy (1) er in zit, dan ook galaxy 2 wat mij betreft. Zeker voor de mensen die deze beide nog niet gespeeld hebben. De magie die die 2 games voor mij hadden heeft Odyssey niet kunnen leveren, waar dat aan ligt? Wellicht leeftijd, gewenning, misschien zelfs een tikkeltje verwend.
 • Interessant hoor. Ik ben benieuwd. Zouden de remasters dan ook een grafische update krijgen?

  Ik heb 64 alleen maar op de Nds gespeeld dus die is mogelijk nog interessant.

  Sunshine was destijds niet mijn favoriet maar die wil ik mss nog wel een x een kans geven.

  Galaxy is een van mijn favoriete games ooit.

  Echter kijk ik het meest uit naar een nieuwe paper Mario. Die games waren geweldig.
 • @Luigi1985 '' Zouden de remasters dan ook een grafische update krijgen? ''

  Is dat niet een beetje de definitie van remaster? Als die niet opgepoetst zal worden heet het gewoon een port lijkt me.

  Dus ja, het lijkt me dat alles een grafische upgrade krijgt.
 • @Robskeee

  Klinkt logisch. Laten we t hopen.
 • @Luigi1985

  In de eerdere geruchten over deze remaster-collectie werd tegelijk gesproken over een gloednieuwe paper mario, dus fingers-crossed!
 • Ik heb alleen interesse als de games er ook daadwerkelijk veel mooier uitzien. Anders vind ik het een goedkope manier om je jaar van software te voorzien.

  Het kan trouwens ook van de betreffende sites een vervroegde 1 april zijn. Zal ik wel mooi vinden. En eigenlijk hoop ik het ook. Want ik heb liever nieuwe games dit najaar dan 3 Mario games waarvan 1 een port een remasters zijn. En waar maar 1 echt een nieuwe game is. Daarbij meld Eurogamer het oa. En die hebben de plank ook flink misgeslagen met het melden van Star Fox Grand Prix. En het blijkt dat die game niet bestaat
 • @smaakmaker

  Kaas, ik ben niet boos maar dit moet mij wel even van het hart; er zijn namelijk mensen die hier wél op zitten te wachten. Hoezo hoop je dan dat dit nepnieuws is? Dat iets niet zozeer voor jou is, wil nog niet zeggen dat het dan maar helemaal niet uit moet komen. Je bent niet alleen op de wereld hé. Een nieuwe Donkey Kong-game of Metroid kan mij namelijk gestolen worden. Maar moet ik dan maar hopen dat ze die franchises de nek om draaien zodat Nintendo met iets nieuws aan de slag kan? Nee, natuurlijk niet, er zijn mensen die namelijk wel enorm uitkijken naar die games. Ietsie meer empathie en iets minder 'ikke ikke' qua gedachtengang mag wel Kaas.

  BTW een remaster moet er idd mooier uitzien, maar is dit niet het geval dan is het wel de mobiliteit van de Switch die mij over de schreef trekt. Deze games 'on the go' spelen lijkt mij geweldig.

  En over je angsten ; remasters als deze kosten echt de ontwikkelingstijd niet, geloof mij dat Nintendo's andere plannen niet worden gedwarsboomd door een eventuele komst van een Mario-bundel.

  Maar goed… het is ook 1 april.
 • @benjaminben

  Laat ik vooropstellen dat ik het de mensen gun die hier op zitten te wachten dat het wel echt waar is. Maar wat ik er op tegen ga hebben. Is dat mensen die dit masaal gaan kopen Nintendo belonen voor het toch wel heel makkelijk vullen van een releaselijst. Dus we gaan Nintendo eigenlijk met zijn alle belonen voor het niet op orde hebben van hun 2020 software line up. En ik snap dat Mario 35 jaar is dit jaar. Maar dat had je ook kunnen vieren met Mario Galaxy 3 of Mario odyssey 2.

  En toen de franchise waar het allemaal mee begon op gaming gebied namelijk Donkey kong 30 jaar werd heb ik ze ook niets speciaals zien doen. Door bijvoorbeeld de oude Dkc games van een remasters te voor zien. Het is voor mij dus een teken dat Nintendo niet liefde heeft voor al hun franchises maar vooral Mario en Zelda bij iedereen door de strot wil duwen.
 • @smaakmaker

  Ja maar Kaas, zoals ik hierboven ook al heb aangegeven, we weten nog helemaal niet hoe de najaar's lineup eruit gaat zien. Dus om daar nu al conclusies over te trekken…

  Bovendien is het goed mogelijk tegelijk blij te zijn met deze collectie en kritiek te uiten op een (mogelijk eventueel tegenvallende) najaars lineup.

  En een Donkey Kong is natuurlijk erg leuk (en voor jou vermoed ik ook wel erg speciaal). Maar als we eerlijk zijn kunnen we gewoon zeggen dat die franchise niet op het level zit van een Mario of Zelda.
 • @Shuckles

  Donkey kong en Zelda zijn niet te vergelijken. Maar Mario en Donkey Kong kun je wel vergelijken. En als we het puur kwalitatief bekijken. Dan vind ik de laatste dkc games toch echt stukke beter dan de Mario bros u en wii game.

  En als ik persoonlijk mag kiezen vind ik dkc2 leuker en beter dan Super Mario world op de Snes.


  Wel vind ik dat Mario in 3D veel beter is dan Donkey Kong. Maar dat komt ook dat Nintendo er nooit echt werk van heeft gemaakt een goede 3D dk te maken..

  En terug naar deze games als dit waar is. Komen deze games dus dit najaar uit. Dan lijkt het me heel erg sterk dat naast deze games nog meer uitkomt dit najaar.

  En ik ben zeker wel blij voor de mensen die deze games willen hebben dat is het ook niet
 • @smaakmaker
  "Maar wat ik er op tegen ga hebben. Is dat mensen die dit masaal gaan kopen Nintendo belonen"

  haha. Mensen kopen dit omdat ze dit heeeeeeeeeeel graag willen. Daar mag nintendo van mij wel voor beloond worden dat ze mensen geven wat ze willen. Anders zou het niet verkopen he?
 • @Newgamessuck

  Ja nou dat mensen heeeel graag 3d World wilde hebben. Zag in 2013 niet terug. Heel veel van deze mensen vonden het niet nodig om er een Wii u voor te kopen. Mensen willen ook heeeel graag Mario odyssey 2 of Mario Galaxy 3. Die zouden ze ook kunnen uitbrengen dit najaar
 • @smaakmaker

  Dat komt omdat de WiiU geen Switch was. Het was duur en in alle opzichten minder dan de concurrentie. De gamepad idee was een flop gimmick.

  De Switch is een semi handheld. Dat verkoopt daarom een stuk beter.
 • @Newgamessuck

  Klopt maar dan moet je me niet gaan vertellen dat mensen 3D World echt heel graag willen spelen. Want dan hadden ze daar ook wel een Wii u voor gekocht. Waar naast 3D World ook nog geweldige games te vinden waren
 • @Newgamessuck

  Zo niet eens. Die tablet was met games als The Wind Waker echt geweldig. De map etc. daarop. Op TV de rest. Werkte ideaal. Ik mis dat bij de Switch.

  Net als bijv. Mario Maker. Werkte ideaal op de Wii U.
 • @DopieJopie1

  Als je naar de verkopen van de WiiU kijkt mag je wel spreken van een flop gimmick.
 • @Newgamessuck

  Sales zegt niet altijd alles over kwaliteit. Zie FIFA. Ieder jaar update. 60 euro. Mensen kopen blind. Objectief gezien is kwaliteit gewoon ruk, zeker met versie jaar 2020.

  Dat werkt andersom ook zo. Dreamcast werd later pas op waarde geschat. Dat gaat ook met de Wii U gebeuren.
 • @DopieJopie1


  Begrijp mij niet verkeerd. Ik had een WiiU en vond het qua first party games geweldig.

  Maar doordat de console zo anders was vielen alle 3rd parties weg. Nintendo stond er alleen voor met hun gimmick. Ja gamepad is een flop. Was wel leuk en handig in games als Mario maker, zeker. Maar als developers het massaal links laten liggen was het achteraf een hele domme keuze van nintendo.
 • @Newgamessuck

  Maar dit kwam natuurlijk niet perse door de Gamepad. Ik eerder de schuld geven aan enorm gebrek aan (3th party) games, grote droogtes tussen first party games en de enorm slechte naam.

  Als de WiiU de release van de Switch had gehad dan had ie toch wel respectabele cijfers neergezet vermoed ik.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren