1. Remedy: 'Het wordt een gouden tijdperk voor AAA-games'

Remedy: 'Het wordt een gouden tijdperk voor AAA-games'

Volgens CEO van het bedrijf Tero Virtala

Remedy Entertainment gaat door een transitie op dit moment. Tero Virtala, CEO van het bedrijf, geeft aan dat het bedrijf een toekomst wil creëren waarin ze zelf de controle hebben en gaan bedrijven die AAA-games maken een gouden tijdperk tegemoet.

De transitie van Remedy Entertainment heeft drie hoofddoelen. “We gaan door met het creëren van games die opvallen, ze moeten gebaseerd zijn op de wereldse personages en verhalen en het moeten actiegames zijn. Ook moeten we die games een kant op sturen die lang houdbare gameplay creëert door het gebruiken van nieuwe technieken als het op verhaalvertelling aankomt”, aldus Virtala.

Op dit moment heeft het bedrijf twee jaar lang niks uitgebracht, maar volgens Virtala is Remedy Entertainment nog steeds winstgevend. “Daarnaast hebben we voor onze mensen kunnen zorgen”, zegt Virtala.

Remedy entertainment

Volgens Virtala gaan kleine bedrijven die AAA-games creëren een aantal gouden jaren tegemoet. Na een onderzoek op Steam, door Entertainment Remedy, kwam naar voren dat er zeer weinig kleine bedrijven zijn die over de capaciteiten beschikken om AAA-games te ontwikkelen. Dit geeft Remedy Games dus een zeer unieke rol binnen de markt.

De afgelopen jaren is Remedy Entertainment druk geweest met de ontwikkeling van Control. De game komt 27 augustus uit. De ontwikkeling van Control heeft de helft van de tijd nodig gehad dan de Alan Wake-serie van Remedy; een periode van drie jaar.

Check hier de gameplay-trailer van Control.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • hmmmm beetje Second Sight achtige game (Xbox classic,ps2,GC)
  • Ik ben benieuwd naar de reviews, game ziet er vet uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren