1. Remedy werkt voor Epic aan twee games

Remedy werkt voor Epic aan twee games

Ook xCrossfire en Vanguard zijn in ontwikkeling

Remedy Entertainment ontwikkelt voor Epic Games twee spellen voor consoles en pc.

Dat kondigde de Finse studio aan tijdens de bekendmaking van zijn financiële jaarcijfers. CEO Tero Virtala liet weten dat het Control blijft ondersteunen en dat het team langzaam diens aandacht verschuift naar een nieuwe game. Sowieso zijn er twee games in samenwerking met Epic in ontwikkeling: een groot AAA-project en een titel van kleinere schaal. Buiten het feit dat beide spellen naar pc en consoles moeten komen en dat beide IP's eigendom van Remedy zijn, ontbreekt het nog aan andere details.

Remedy werkt verder zoals eerder aangekondigd aan de singleplayercampagne van de vooral in Azië populaire shooter Crossfire. Ook is het bedrijf pas begonnen aan de ontwikkeling van de coöperatieve game Vanguard, dat net als voorgaande Remedy-games vooral moet bouwen op diens narratieve sterke punten.

Ondanks dat het bedrijf afgelopen jaar geen compleet nieuw spel uitbracht, heeft het een recordjaar gedraaid. Er werd 41,1 miljoen euro aan omzet gedraaid, een stijging van dertig procent ten opzichte van het jaar ervoor. 

De goede cijfers zijn mede te danken aan de uitbreidingen van Control en de lancering van de game op Steam, Xbox Game Pass, PlayStation 5 en Xbox Series X. November vorig jaar was de beste verkoopmaand van de game, ondanks dat het spel toen al vijftien maanden uit was.

Control

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Niks nieuws, dit is al een jaar bekend.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren