1. Resident Evil 7 is de bestverkochte Resident Evil-game ooit

Resident Evil 7 is de bestverkochte Resident Evil-game ooit

Maar Monster Hunter World is de bestverkochte Capcom-game

Resident Evil 7 is de bestverkochte Resident Evil-game ooit en de op één na bestverkochte Capcom-game ooit.

Het bedrijf heeft de wereldwijde verkoopcijfers van zijn games van een update voorzien, waaruit dit blijkt. Van Monster Hunter World zijn er 16,1 miljoen exemplaren verkocht, terwijl er van Resident Evil 7 7,9 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Daarna volgen Resident Evil 5 (7,7 miljoen), Resident Evil 6 (7,6 miljoen), Resident Evil 2 (7,2 miljoen), Street Fighter 2 (6,3 miljoen) en de Monster Hunter World-uitbreiding Iceborne (5,8 miljoen).

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat het alleen om de originele versies van de games gaat - later uitgekomen overzettingen of speciale edities zijn niet meegerekend met de verkoopcijfers. Wordt dat wel gedaan, dan hebben Resident Evil 4, 5 en 6 meer verkocht dan deel 7.

Capcom werkt aan het eerder dit jaar onthulde Resident Evil Village, dat volgend jaar uit moet komen.

Resident Evil 7

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Netjes hoor ookal hebben denk ik ook veel de game pas gekocht bij een prijs verlaging.
 • JAAAAA.
  Dit is mooi, omdat dit gewoon aantoont dat deze games succesvol zijn op langere termijn. :)
  Dat is iets waar Capcom zich eerder wat druk om maakte.
 • @Ardyn

  Goede games zijn idd succesvol op lange termijn, slechte games die cash-grabben krijgen vaker een beruchte status in onze Game-historie. De makers en uitgevers achter deze games denken makkelijk te cashen, maar ondertussen schaden ze hun eigen imago wat in de toekomst voor mindere sales kan zorgen. Mooi om te zien dat goede games als RE7 verdient succesvol zijn, en games als Anthem, SW Battlefront en Fallout 76 shit krijgen en bekend staan als lacherige troep.
 • Deze heb ik laatst toen ik TLOU2 kocht gelijk meegenomen. Daar begin ik binnenkort aan. 18 eurootjes kostte t me.
 • @Luigi1985

  Het is een aanrader. Het kriebelt al om het achtste deel te spelen!
 • @Mister Frowdo

  Deel 8 lijkt mij nog toffer dan deze. De setting vind ik echt fantastisch, alleen blijf ik het wel erg jammer vinden dat de 'E3' trailer veel te veel heeft verklapt. Ik had liever gehad dat het grote kwaad nog in mysterie gehuld was. Normaal kijk ik amper trailers van games waar ik naar uitkijk, dit om niets voor mezelf te spoilen. Maar debut-trailers laten normaliter niet zoveel zien.. njah deze dus wel. Doet ietwat af aan mijn nieuwsgierigheid naar de game.
 • @benjaminben

  Inderdaad, de setting lijkt een pak leuker in het achtste deel. Zo meer een echte spookverhaal-setting!

  Ja, de trailer liet jammer genoeg al veel te veel zien, maar wie weet liggen er nog wel een aantal aangename verassingen in petto voor ons, horrorgame-fanaten, te wachten!

  Eveneens kijk ik ook wel uit naar dat nieuwe deel uit de Dark Anthology-reeks dat in oktober uitkomt. Man of Medan sloeg wat tegen, ook al was het nog vrij vermakelijk.
 • @Mister Frowdo

  Deel 8 komt zeer waarschijnlijk wel in huis. Moet zeggen dat ik best wat delen niet heb gespeeld. Weet niet eens precies welke, maar weet wel zeker dat ik 1,2,4,5 en revelations heb gespeeld.
 • @Luigi1985

  Ik heb ook enkel de remake gespeeld van RE 2 en de nieuwe RE 7. Ik ben persoonlijk meer fan van het first-person horrorgenre!
 • Was ook geweldig in VR!
  Kijk ook uit naar deel 8.
 • Verbaast mij echt, ik vind dit, na deel 6, de minst leuke RE game. Dat FP erin past nmi helemaal niet bij RE. RE 4 is mijn favoriet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren