1. Eerste details Resident Evil 8 mogelijk gelekt

Eerste details Resident Evil 8 mogelijk gelekt

Game zou een eerstepersoonsaanzicht krijgen

De eerste details rondom Resident Evil 8 zijn mogelijk gelekt. Zo zou het spel een eerstepersoonsperspectief krijgen.

Ook het vorige deel, Resident Evil 7, was in first person speelbaar. Dat was mede omdat de game speelbaar moest zijn in virtual reality. Of dat betekent dat Resident Evil 8 ook in vr speelbaar wordt, is niet bekend.

De geruchten komen van de website Biohazard Declassified. Zij hebben een e-mail binnengekregen van iemand die eerste info rondom het nog onaangekondigde spel claimt te hebben.

De anonieme bron meldt ook dat de game zich afspeelt in een dorpje, een kasteel en in de besneeuwde bergen. De locaties zouden een Europees uiterlijk hebben. Spelers zouden zombies en wolfachtige vijanden tegenkomen, alsmede een terugkerende vijand die in de lucht verdwijnt wanneer spelers op schieten.

Verder zou Ethan Winters uit Resident Evil 7 een speelbaar personage worden. Ook zou oudgediende Chris Redfield een rol in de game krijgen, al is niet bekend hoe groot die rol is.

Het spel zou het afgelopen jaar volgens de bron intern getest zijn bij Capcom, maar vooralsnog is niets officieel aangekondigd. Wel verschijnt op 3 april Resident Evil 3 Remake.

Resident Evil 7

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Klinkt goed. RE4 speelde zich ook af in Europa, en dit vind ik tot nu toe de beste RE game.
  RE7 vond ik echt een tegenvaller, wijkte naar mi teveel af van het originele concept. Wel weer meer horror ipv actie, maar niet de horror uit de eerste 4 delen (incl RE0).
 • Helaas weer in 1st person… ik heb liever zoals bij de remake van deel 2 in 3rd person, dat was perfect!
  Deel 7 had de goede vibe, maar vanwege de 1st person heb ik hem maar éen keer rond gespeeld, terwijl ik RE2 remake al minstens 6x heb rondgespeeld.
  Dit ook omdat ik bijna altijd misselijk word met 1st person games.
 • @mole28

  Dat was ik ook nog vergeten te melden! Jammer dat ook deze (Ok het zijn nog geruchten) in 1st P is. 3rd P past naar mi veel beter bij deze serie.
 • @Monojaxx
  Of dat je kan kiezen tussen 1st en 3rd person.
  Maar idd, het zijn geruchten.
  Ik vind het ook jammer dat praktisch elk horror spel dat tegenwoordig verschijnt in firstperson moet zijn. Horror games waren altijd mijn favoriet…
 • Resident evil 7 was zo vet in VR, paar keer goed mee verschoten haha.
 • Ze hadden toen belooft om VR naar de PC te brengen,.. Dat hebben ze dus nooit gedaan.
 • Kom. Maar. Op.
  Al zijn er ook een hoop geruchten dat RE8 gecanceld is om meer op RE2 Remake te gaan lijken, beide keuzes vind ik geweldig, zolang het maar een RE horror-vibe heeft.
  De setting zelf klinkt wel erg als het originele RE4 // Spencer Estate…dus ben benieuwd.
  Spencer Estate is in de Europese bergen, verwar het niet met de Spencer Mansion uit RE1.

  Tot nu toe verkeerd RE8 zich vooral in een omgekeerd scenario van RE4, veel mooie mogelijkheden tot succes in plaats van een stervend genre.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren