1. Gerucht: Resident Evil 8: Village verschijnt begin volgend jaar

Gerucht: Resident Evil 8: Village verschijnt begin volgend jaar

Verse geruchten voor fans van ondoden

Volgens nieuwe geruchten is de officiële naam van de volgende Resident Evil-game Resident Evil 8: Village. De game zou in het eerste kwartaal van 2021 uitkomen.

Dat meldt de website Biohazard Cast. Zij claimen nieuwe informatie over de nog onaangekondigde titel te hebben vergaard. De naam 'Village' zou niet alleen slaan op de setting van de game, het zou ook betekenen dat Capcom de Romeinse versie van het cijfer '8' zou kunnen gebruiken als de eerste drie letters van 'Village' - vergelijkbaar met hoe de titel van Resident Evil 7 werd weergegeven.

Capcom zou het spel in het eerste kwartaal van 2021 uit willen brengen - dus voor het einde van maart. Capcom heeft de afgelopen drie jaar altijd een Resident Evil-game in die periode uitgebracht. Tot slot zou Chris Redfield een grotere rol krijgen in Resident Evil 8, en Ethan Winters zou net als in Resident Evil 7 het hoofdpersonage zijn. De game zou zich in Europa afspelen.

Deze informatie is op geen enkele wijze bevestigd door Capcom. Eerder deze week kwamen er ook al geruchten over Resident Evil 8 naar buiten - toen werd gemeld dat de game volgend jaar uitkomt en in een eerstepersoonsaanzicht speelbaar is.

Resident Evil 7

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kom maar door!
 • Kan je nu al op een presenteerbordje zetten dat begin 2022 RE4 remake komt. De rem mag er wel even op, ze komen elk jaar met een nieuwe RE.
 • @Dutchy_d

  Naar alle waarschijnlijkheid komt dat er niet. Dan is het eerder Code Veronica die ooit zou komen. Zelfs RE1 heeft meer kans op een nieuwe remake dan RE4.
  Deze RE8 is als een soort RE3 zegmaar, volgens geruchten zou deze game in eerste instantie Revelations 3 zijn geweest.
  Misschien dat je het gevoel hebt dat er nu meer RE-games uitkomen, omdat ze nu allemaal genummerd en vrij succesvol zijn, maar schijn bedriegt. Resident Evil heeft sinds 1996 feitelijk maar 7 jaren(1997, 2006, 2008, 2010, 2013, 2014 en 2018) geen release gehad.
  Revelations 3 zijn zo goed te zijn ontvangen door testers, dat ze besloten hebben de game om te toveren tot RE8 om de gap tussen RE7 en RE8 minder groot te maken, en RE8 dan te gebruiken als RE9. In plaats van de verwachte gap van 6 á 7 jaar, is het dan 4 jaar.
 • @Ardyn

  Wauw, hoop cijfertjes op het eerste gezicht, maar sluit me er volledig bij aan. Daarnaast heeft er al een remaster van RE4 plaatsgevonden op de huidige generatie, kan me niet voorstellen dat ze dan ook nog een remake gaan maken.
 • @gertjun

  Als ze het zouden remaken in de stijl van RE2 en RE3 remake, zou het enkel slechter worden.
  RE4 is juist, hoe jammer het voor sommige gamers is, een stand-still en shoot game. Het is wennen in het begin, zeker voor mij, omdat ik wat jonger ben (ik was ongeveer 5 toen RE4 uitkwam, 8~9 toen ik het speelde).
  RE1 of Code Veronica zijn de games die wel een remake nodig zouden hebben, vooral Code Veronica dan natuurlijk. RE1 is een perfecte remake in de ouderwetse stijl, maar die stijl is gewoon te ouderwets geworden voor mensen die niet zijn opgegroeid met de PS1. Daarnaast zijn er mods beschikbaar om RE2 Remake met fixed camera te spelen, voor RE1 zou dit ook zeker geen probleem zijn, omdat het zo krap is.
  Al zou ik een RE1 in First-Person (met VR!) toch zoveel vetter vinden. Dat zou in potentie de engste ervaring ooit kunnen zijn.
 • Als dit zich afspeelt in een zelfde soort dorpje als RE4 dan teken ik ervoor. Dus niet een modern dorp AUB, maar gewoon zo'n ouderwets gehuchtje met creepy mensen die op zichzelf leven. Lijkt mij geweldig!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren