1. Gerucht: Resident Evil 8 is first-person, verschijnt volgend jaar

Gerucht: Resident Evil 8 is first-person, verschijnt volgend jaar

Game zou behoorlijk anders dan voorgaande games worden

Resident Evil 8 zou door Capcom volgend jaar worden uitgebracht en een eerstepersoonsperspectief hebben, zo blijkt uit een nieuw gerucht.

Dat meldt AestheticGamer aka Dusk Golem op Twitter. Hij heeft eerder al informatie over diverse horrorgames gelekt, waaronder het bestaan van Resident Evil 3 Remake en de - volgens Konami incorrecte - nieuwe Silent Hill-games.

Volgens hem begon de ontwikkeling van Resident Evil 8 als een nieuw deel in de Revelations-serie, maar uiteindelijk werd er het achtste deel in de hoofdserie van gemaakt nadat men zo onder de indruk was van het spel.

"Het heeft een eerstepersoonsperspectief, en veel puristen gaan het haten omdat het behoorlijk wat veranderingen heeft in het verhaal en qua vijanden. Hallucinaties, occultisme, krankzinnigheid en niemand kunnen vertrouwen zijn gigantische thema's in de game."

Klik hieronder op de tweet om alle tweets van Dusk Golem over Resident Evil 8 te zien. Overigens zou het niet voor het eerst zijn dat een game in de Resident Evil-reeks in first-person te spelen is: ook Resident Evil 7 had dit cameraperspectief. Dat spel was tevens speelbaar met een virtualrealitybril.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Oh bah, een soort Evil Within / Silent Hill format als ik het zo lees. Jammer, de serie gaat steeds meer de - in mijn ogen - verkeerde kant op. Deel 7 vond ik ook een afknapper, en dat eerste persoons vind ik er al helemaal niet bij passen. Waarom niet lekker weer griezelen als in deel 0 t/m 4?

  5 was ook nog wel te doen trouwens, al was deze veel meer actie gericht.
 • Jammer dat het in 1st person moet zijn, hou ik niet van. Heb deel 7 ook maar één keer rond gespeeld terwijl ik de sfeer en setting wél goed vond.
  Waarom niet 3rd person zoals in de remakes van deel 2 en 3? dat was gewoon perfect…
 • RE7 in VR was echt geweldig. Nog nooit zoveel angst gehad in een game. De remakes vind ik ook echt top, maar weer een nieuw avontuur in first person, daar kijk ik naar uit!
 • Jammer, ik heb niet veel met het occulte. Vind de bioweapon insteek leuker.
 • Net de resident evil 3 remake uitgespeeld, heerlijke game al was ie redelijk kort. Vind het niet erg dat de main games in first person blijven. 7 was een topper.
 • @Mister Frowdo

  De survival-horror uit Resident Evil houdt ook in dat je (simpele) puzzels uitvoert en item management. Dit is waarom ik het Outlast-type spel weinig aan vind, omdat het alleen wat rennen is en het enige item de camera is die ik toch nooit echt hoefde te gebruiken.
  Verder is er nog iets belangrijkers aan Resident Evil, het heeft inspiratie uit arcade games. Het gaat er ook om dat je het spel zo goed mogelijk speelt, binnen de korste tijd, om leuke bonussen vrij te spelen.
 • hmmm ben ook niet echt een voorstander van 1st person, heb Re7 wel 100% uitgespeeld maar daarna ook niet meer aangeraakt een resi 0,1,2,3,4,5, cv en ja zelfs 6 heb ik meerdere nalen gespeeld, maarja we gaan het zien misschien een grote verassing wie weet
 • Ik ben benieuwd. :)
  Ik vind de meeste RE games erg leuk om te spelen, daarom ben ik ook wel een fan, hahaha. Behalve de oude PS1 en Dreamcast games, daar ben ik niet mee opgegroeid…logisch ook…die consoles zijn zelfs ouder als ik, lol.
  RE1 Remake heb ik bijvoorbeeld wel gespeeld overigens.
 • Laat maar komen, deel 7 was geniaal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren