1. Resident Evil Village bevat openwereldelementen

Resident Evil Village bevat openwereldelementen

Volgens leaker wordt de game als een metroidvania gezien

Er zitten openwereldelementen in de aankomende horrorgame Resident Evil Village.

Dat blijkt uit de pagina van de game op Steam Database, waar onlangs de tag 'open wereld' aan toe is gevoegd. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat het om een complete openwereldgame gaat, is het dus waarschijnlijk dat spelers meer vrijheid krijgen dan gebruikelijk in een Resident Evil-game.

Twitteraar Dusk Golem, die al vaker correcte informatie over Resident Evil Village heeft gelekt, geeft meer nuance. Zo zouden de ontwikkelaars bij Capcom de game zelf meer als 'metroidvania' zien, waarbij dus verschillende gebieden in de game met elkaar verbonden zijn en door sterker te worden of bepaalde items te ontgrendelen spelers meer van de spelwereld kunnen verkennen.

De game bevat volgens de Steam Database-pagina ook seksueel getinte inhoud. Volgens Dusk Golem zijn de vampiervrouwen uit recentelijk verschenen trailers kort naakt te zien wanneer ze verdwijnen of gedood worden.

Resident Evil Village verschijnt op 7 mei voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Bezitters van de game krijgen ook de multiplayergame, Resident Evil RE: Verse. 

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Nou ja, dit is niet totaal nieuw. Deel 1 was wat dat betreft ook een soort metroid-vania. Het hele landhuis en alles er omheen lag aan je voeten, je had alleen enkele items nodig om de boel te ontgrendelen. Denk dat deze RE dit op deze wijze in een wat grootser gebied aanpakt. Heb echt veel zin in deze titel. Dit komt met name omdat de setting mij erg aanspreekt. Het doet mij allemaal wat denken aan de klassieke horro-films vermengd met een vleugje the Witcher en de vorige RE game.
  • Dit lijkt voor mij de beste RE game ooit te gaan worden. :)
    Zin innnn

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren