1. Resident Evil Village heeft ray tracing en snelle laadtijden op PS5

Resident Evil Village heeft ray tracing en snelle laadtijden op PS5

Adaptive triggers en haptic feedback worden ook toegepast

Resident Evil Village ondersteunt ray tracing en snelle laadtijden op PlayStation 5.

Dat valt op de officiële PlayStation-pagina van de game te lezen. Ray tracing is een recentelijk ontwikkelde technologie waarmee licht op een realistische manier op oppervlaktes reflecteert. Ook worden de adaptive triggers en haptic feedback in de DualSense-controller gebruikt. Tot slot wordt ook de Tempest 3D AudioTech-optie toegepast. Verder valt in de beschrijving te lezen dat Village in dynamische 4K en HDR draait.

Village is het achtste deel in de franchise en bevat onder andere Chris Redfield uit de originele game. De game draait om Ethan Winter die naar een koud Louisiana reist om zijn vermiste vrouw te vinden en daar op mysterieuze figuren stuit. De game speelt zich net zoals Resident Evil 7 af in een eerstepersoonsperspectief.

Resident Evil Village komt ergens in 2021 uit op PlayStation 5, Xbox Series X en Series S en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vind het stiekem wel mooi dat bij elke PS5/Series X aankondiging de ontwikkelaar toch even moet zeggen dat er "snelle laadtijden" zijn. Joh, dat mag je ook wel verwachten he! :)
 • Ik moet deze game hebben. Maar ik ga echt geen 500euro neerleggen + 75euro voor wat beter licht en snellere laadtijden. Ik koop m lekker voor 60 en wacht wel een minuutje voordat je m kan spelen.
 • @hamstertrans Succes daarmee aangezien hij vooralsnog niet naar de current gen komt.
 • @Real13

  Re4 komt ook alleen op de cube aldus capcom
 • @hamstertrans
  ja, hij kwam toch niet op de generatie voor de cube uit?
 • @hamstertrans

  Geef mij even linkje waar ik resident evil 4 voor de PlayStation 1 en Nintendo 64 kan kopen.
 • @Meta_coola

  Nouja Resident Evil 4 kwam in 2005 uit als ik me niet vergis. De consoles die jij noemt kwamen in de jaren 90 uit.

  De opvolgers van de Cube etc in 2006/2007. Deze is nu voor next gen aangekondigd maar wellicht brengen ze m ook nog naar de current gen. Doen ze wel met meer games. Ik acht de kans iig aanwezig.
 • @hamstertrans

  Ik ga deze game ook wel kopen. Ben nu met 7 bezig en ik zit in het schip. Super toffe titel, maar met deze games, die toch wel een tikkeltje ouderwets aanvoelen, heb ik niet zo’n drang om m direct op de release aan te schaffen.

  Tegen de tijd dat ie uitkomt, zie ik wel of ik al een PS5 heb en of ik niet liever eerst een andere game speel, zoals demons souls.
 • @Luigi1985
  Tovallig afgelopen vrijdag ook mee begonnen. Sfeer is erg onheilspellend, ik word er zelfs wat onrustig van dus ik speel de game per dag maar een uur max. Klinkt truttig maar je voelt je erg zwak in deze resi maar ligt misschien aan mij. Ben net voorbij het kettingzaaggevecht gekomen wat me 8 pogingen koste…
  Jij bent zo te horen een stuk verder, kwalitatief vind ik de game prima overigens.
 • @xevulutionx

  Ja ik vind de game ook wel 'anders' dan dat ik gewend ben qua gebeurtenissen. Niet qua manier van spelen, die lijkt weer ouderwets veel op de eerdere delen.

  Ja het begin was best 'eng'. Zeker de eerste tape waarin je bijna niks ziet.

  Ik ben wel een stukje verder ja, maar ik moet zeggen dat ik vorige week een paar uurtjes achter elkaar heb gespeeld en deze week nog een uurtje en dan vlieg je er wel redelijk door heen.

  Ik heb nu totaal zo'n 8 uur op de teller staan en gevoelsmatig ben ik er wel bijna denk ik.

  Had de game voor 20 euro gekocht, dus zeker de moeite waard. Vind het misschien wel de beste 'slome' Resident Evil. Alleen de Eindbaasgevechten vind ik een beetje mweh.
 • @Luigi1985
  Ja ik ben benieuwd las ergens dat iets met schip een van de laatste gedeeltes van de game was dus denk dat je nog uur of 2 te gaan hebt ja. Dacht dat t opgedeeld was in 5 stukken. Maar de eindbaas gevechten… ja ik heb er dan 2 gehad, eentje in de garage en eentje met die zaag. beiden zijn niet meteen duidelijk dat je je ammo gewoon niet nodig hebt. Ik poog m af te hebben als de series x hier volgende week is maar denk niet dat t lukt omdat ik komende dagen weer minder tijd heb.
 • @xevulutionx

  Ik heb mede om de reden dat ik nog games heb die ik wil uitspelen en het gebrek aan echt vette launchgames nog geen nieuwe console besteld. Begint nu toch wel een beetje te kriebelen.

  Anyway hoop dat je met de series x de motivatie nog kan vinden om deze uit te spelen.
 • @hamstertrans

  Die gaat niet komen hoor.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren