1. Resident Evil Village komt op 7 mei uit, een demo staat nu op PS5

Resident Evil Village komt op 7 mei uit, een demo staat nu op PS5

Multiplayergame Re:Verse Resident Evil ook onthuld

Vanaf 7 mei is Resident Evil Village op consoles en pc beschikbaar. Er is nu een demo voor PlayStation 5 verkrijgbaar.

Dat werd gisteravond tijdens de Resident Evil Showcase aangekondigd. Het spel komt op 7 mei uit voor pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

De speelbare demo is alleen op PS5 beschikbaar en staat los van het daadwerkelijkse spel. De demo heet 'The Maiden' en laat spelers met The Maiden ontsnappen uit het kasteel van de hoofdgame. Spelers hoeven niet tegen vijanden te vechten in deze demo. Ergens deze lente moet er een andere demo naar alle systemen komen.

Tijdens de Showcase werd tevens uitgebreide gameplay van Resident Evil Village getoond, waarbij het kasteel en het omliggende Europese dorpje centraal staan. Spelers besturen net als in Resident Evil 7 Ethan Winters. Aanvallen blokken wordt een belangrijk element van de game. Ook keert inventory management uit eerdere games terug.

Er komen diverse edities naast een standaard editie van Resident Evil Village uit. Zo is er een Digital Deluxe Edition, waarin een uitdagende Max Difficuly zit, alsmede een Mr Everywhere-wapencharm en wat andere extra's. Een fysieke Collector's Edition bevat dezelfde virtuele extra's en daarbovenop een poster, artbook, steelbook en figurine van Chris Redfield. Ook komt er een bundel met daarin zowel Resident Evil 7 als Resident Evil Village.

Capcom onthulde tijdens de Showcase ook de multiplayergame Re:Verse Resident Evil, dat gistermiddag al uitlekte. Hierin nemen spelers het tegen elkaar op in bekende locaties uit de Resident Evil-franchise, en bestuurt men allerlei bekende personages uit de reeks. Er is nog geen releasedatum, maar mensen die Resident Evil Village kopen ontvangen de multiplayergame gratis.

Ook werd er een trailer getoond voor de aankomende CGI-serie Resident Evil: Infinite Darkness. Het verhaal speelt zich enkele jaren na Resident Evil 4 af en draait om Leon S. Kennedy en Claire Redfield. De serie moet later dit jaar op Netflix te zien zijn.

Tot slot is er een Resident Evil-crossover met Tom Clancy's The Division 2 aangekondigd. Vanaf 2 februari zijn er diverse outfits gebaseerd op Resident Evil in de Ubisoft-actiegame te ontgrendelen. Iedereen ontvangt Leons Raccoon City-politiepak.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Die Ethan Winters vind ik een erg saai personage vergeleken met alle andere Re personages (in RE7 tenminste, misschien is het in RE8 beter).
  En ik ben geen fan van de first person view. Zoals de 3rd person bij de RE2 en 3 remakes, dát is de perfecte weg om een RE game te spelen.
 • @mole28

  Helemaal mee eens, Village word voor mij een 1 timer only, sne lplatinum halen en dan gaat ie stofhappen in de kast net zoals Re7
 • @mole28 3rd person is prima maar vind deze nieuwe first person aanpak ook wel wat hebben moet ik zeggen, zeker nadat we net 2 remakes in 3rd person hebben gehad. First person maakt het voor mij meer immersive, zeker in zo een kasteel setting.
 • @mole28

  Ik ben het ermee eens dat RE2 & 3 Remakes dé manier is om RE te spelen.
  MAAR, ik vind First person view ook zeker niet erg en mij lijkt RE8 misschien wel de leukste RE game te worden. Als de combinatie tussen actie en survival-horror nog net iets verfijnder wordt dan RE4 of RE2 Remake.

  Over Ethan kan ik niet veel zeggen, want ja, Ethan is ook gewoon saai.
  Maar misschien komt dat ook omdat het gewoon geen uitgesproken personage is. De personages uit veel andere RE games zijn dan toch wel leuker omdat het juist geïnspireerd is op B-films uit de jaren 80 en 90. Ethan is meer uit post-2000.
 • Ik ben blij dat Re:Verse gratis is, want geld wil je er niet voor uitgeven…

  Wat ik jammer vind, is dat ik toch wel gehoopt had op een ouderwetse RE game. Hoeft geen mainline title te zijn, maar toch een titel met pre-rendered backgrounds etc.
  Zou een leuk tussendoortje zijn geweest, imo.

  Verder ben ik natuurlijk wel heel excited voor RE8 en ga ik het waarschijnlijk als (erg vroege) verjaardagscadeau halen. :)
  Ben 29 mei jarig, dus ja.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren