1. Japanse versie Resident Evil Village bevat geen onthoofdingen

Japanse versie Resident Evil Village bevat geen onthoofdingen

Geen onthoofdingen en minder bloed

Resident Evil Village wordt gecensureerd in Japan.

Dat werd via de officiële Japanse Resident Evil-Twitter aangekondigd. Alex Aniel - ook bekend als cvxfreak op Twitter - vertaalde de tweet. De aanpassingen houden in dat de Japanse versie van Village geen onthoofdingen heeft. Ook wordt er vergeleken met de Westerse versie van de game minder bloed getoond.

Het gaat hierbij zowel om de Cero D- als Cero Z-versies van de game. Deze twee verschillende leeftijdsclassificaties, toebedeeld door de Japanse leeftijdsclassificatie-instelling Cero, bepalen dat games respectievelijk niet door mensen jonger dan 17 of jonger dan 18 jaar gekocht kunnen worden.

Het is niet ongebruikelijk dat horror- of actiegames in Japan minder geweld of bloed bevatten. Cero is relatief streng vergeleken met =andere instellingen wereldwijd. Eerder werden er al gewelddadige elementen uit Japanse versies van games als Grand Theft Auto 5 en The Witcher 3: Wild Hunt gehaald.

Resident Evil Village verschijnt op 7 mei voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Bezitters van de game krijgen ook de multiplayergame, Resident Evil RE: Verse. 

Resident evil

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren