1. Respawn biedt excuses aan na verhitte discussie op Reddit

Respawn biedt excuses aan na verhitte discussie op Reddit

Respawn noemt spelers ‘asshats’ en ‘freeloaders’

Respawn CEO Vince Zampella biedt zijn excuses aan met betrekking tot het Apex-Reddit incident waarbij er een hevige discussie ontstond tussen Respawn-ontwikkelaars en Apex-spelers.

In een tweet gericht naar de Apex Legends-gemeenschap biedt Vince Zampella zijn excuses aan namens het Respawn-team. Zampella zegt dat een aantal van de Respawn-medewerkers de lijn hebben overschreden maar dat hij alsnog achter zijn team staat, dit met betrekking tot reacties van spelers waarbij de levens van de medewerkers en hun familie werd bedreigd. Wel zegt hij dat zij er niet aan mee hadden moeten doen maar dat zij het goede voorbeeld hadden moeten geven.

“Het hebben van een open, gezonde relatie met onze gemeenschap is ontzettend belangrijk voor iedereen bij Respawn,” zo sluit Zampella het bericht af. De reacties op Twitter zijn gemengd, er zijn nog altijd gebruikers die roepen om het ontslaan van de desbetreffende ontwikkelaars en andere die hun verdedigen.

Apex Legends ontwikkelaar Respawn bood excuses aan via Reddit, dit groeide uit tot een verhitte discussie tussen gebruikers en de ontwikkelaars.

De projectleider van Respawn, Drew McCoy, heeft een openbaar bericht geplaatst op de EA-website waarin Respawn zijn excuses aanbood voor het verbreken van hun belofte naar de spelers. McCoy zegt het volgende in het bericht; “Bij de lancering hebben wij de spelers beloofd dat wij de intentie hebben om de spelers een eerlijke keuze te bieden hoe zij hun geld en tijd spenderen. Een kernbeslissing tijdens de ontwikkeling van Apex Legends was dat wij een wereldklasse battle royale-game wilde maken – in kwaliteit, diepte, progressie en belangrijk voor de conversatie van vandaag – hoe wij spullen verkopen. Met de Iron Crown event hebben wij de spijker misgeslagen en hebben wij de belofte gebroken door het zo te maken dat de enige manier om de skins te krijgen, die door vele worden ervaren als de beste tot nu toe, is door middel van de Apex Packs.”

In het bericht vertelt McCoy welke aanpassingen er aan het evenement worden gedaan om de problemen op te lossen. Dit bericht werd daarna door Respawn ook geplaatst op Apex Legends Reddit-thread waarna een hevige discussie tussen het Respawn team en de spelers ontstond. De discussie is ontstaan omdat spelers de prijzen van de items in het event te hoog vonden, lees hier meer over de voornaamste aanleiding van deze commotie. Spelers worden door de ontwikkelaars onder andere “freeloaders” en “asshats” genoemd.

Apex Legends

Respawn reageert op een van de reacties met het volgende; “Ik zit al lang genoeg in de industrie om mij een tijd te herinneren waarin spelers niet complete ‘asshats’ waren tegen de ontwikkelaars.” Wanneer een gebruiker in gaat op de manier waarop Respawn reageert krijgen zij deze reactie; “Dus het is oké voor jullie om ons leugenaars te noemen en ons persoonlijk aan te vallen wanneer wij een excuus uitbrengen en een update aan het event, maar wij zijn ‘onvolwassen’ wanneer wij anderen erop wijzen. Begrepen.”

Vele gebruikers laten via Reddit hun ontevredenheid over het handelen van Respawn weten. Een van deze gebruikers heeft als reactie op de ophef een open brief geschreven aan de Apex community met als titel ‘pr-team en ontwikkelaars, goed gedaan. Jullie hebben jullie playerbase vervreemd.’ Gebruiker Cooloats zegt verder; “Jullie hebben de ultieme zonde begaan, jullie hebben het persoonlijk gemaakt. Jullie, als een team van professionals die winst willen maken, hebben het persoonlijk gemaakt. Jullie hebben besloten om jullie playerbase te beledigen door ons ‘asshats’ en ‘freeloaders’ te noemen. Geen slimme zet. Wij zullen dit niet vergeten. Jullie hebben de toon gezet voor toekomstige communicatie en het is koud. Er zijn geen illusies over de realiteit van de situatie. Voorgaande noties van ‘familie’ zijn dood. Wij zijn alleen maar consumenten voor jullie en dat is overduidelijk. Jullie hebben ervoor gekozen om een nieuwe tijd van hostiliteit en bitterheid te brengen. ” Deze post heeft op het moment al meer dan 15.000 upvotes en bijna 3.000 reacties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Man man, wat een beetje dure skin wel niet kan losmaken. Zowel 'community' als ontwikkelaar zijn hier gewoon ronduit sneu bezig.
 • @MythicZ

  Nou als ik voor zoiets kuts bedreigingen en shitcomments over mijn familie naat mijn hoofd geslingerd kreeg, grote kans dat ik ook mijn gevoel liet spreken en niet mijn professionaliteit. Kom op man, een community mag zeggen wat die wil maar een ontwikkelaar moet t bij ja en amen houden. Bullshit.
 • @benjaminben

  Volledig mee eens.
  Jammer genoeg posten mensen alles wat in hun bolle hoofd komt.
  Volgens mij vooral omdat er geen risico is om een klop op hun bakkes te krijgen (bakkes = kanis voor mijn Nederlandse vrienden ;) )
 • @BadAsh
  Om eerlijk zijn is het een kleine groep. Je altijd wel een paar dorps idioten. Maar de Devs reageerde ook zelfs op normale kritiek als idioten.

  Maargoed, 18 euro voor skins of een special wapen voor 170 euro. Is niks meer dan bullshit. Het is gewoon makkelijk, lui en snel geld verdienen.

  Warframe is ook F2P. Bij deze game zijn devs en community een team en de mtx zijn ook totaal geen ramp. Devs van warframe verdienen het…. Devs van Apex totaal niet.
 • @benjaminben Natuurlijk is het belachelijk om bedreigingen naar je hoofd te krijgen, dat zal ik zeker niet ontkennen. Dus ik snap wel dat de devs daar op reageren. (Ookal is het wijzer om je dan te onthouden van de discussie) MAar de devs reageerden op alle reacties als idioten (zoals Shadowhunter aangeeft) en dat is niet slim van ze geweest.
 • @MythicZ

  Daar weet ik het fijne niet van. Maar gezien deze situatie mag een dev van mij gerust uit zijn vel springen, je hoeft echt niet alles te pikken (al kan dit natuurlijk ook met goede beargumentatie en niet gelijk met scheldwoorden, weglachen met een 'i don't care' houding kan ook).

  Wel vind ik het vies veel geld wat er gevraagd wordt voor de DLC. Maar goed, het kopen ervan blijft optioneel, tenzij ze game brekend zijn (PTW). Dan ben je haast genoodzaakt om over te gaan tot aanschaf van. Mocht dat het geval zijn, dan is dit nog smeriger uitbuiten dan het al was. Zelfs al is deze game 100 keer gratis.
 • Gamers zijn echt het meest trieste volk op aarde. Ongekend. Zo entitled dat de straatstenen ervan beginnen te janken. Wie de fuck denk je dat je bent om een bepaalde prijs te eisen voor een product. En wie de fuck denk je dat je bent om daarbij ook nog eens bedreigingen te uiten.
 • @trekinbami

  Wie de fuck wij denken te zijn? De mensen die hun games spelen en zonder ons is er geen verkoop of volk op hun servers wat betekent dat niemand hun games speelt, geen inkomsten voor hun wat gaat leiden tot faillissement en de dood van videogames dat zijn wij ;)

  Dus zit jij maar verder in de reet van kutbedrijven zoals EA, Respawn en Kaktivsion dan zullen wij echte gamers wel laten horen dat hun sluwe geldwolf praktijken niet door de beugel kunnen.
 • @Krimson Sinister gamers zoals jij zijn echt de grootste trash van deze aarde. Altijd maar denken dat je recht op van alles hebt. Een kindje van drie in het lichaam van een volwassene. Allemachtig, wat een treurnis. Je moet je ogen uit je kop schamen.
 • @trekinbami

  Hou toch je domme bek dicht idioot en ga verder in de reet zitten van al die hebberige gierige kutbedrijven wat je al deed en waar jij je serieus diep voor mag schamen corporatistische zielige idioot dat je bent.
 • @trekinbami

  Mja mensen mogen klagen… Maar zodra je gaat bedreigen en mensen die voor een uitgever/dev werken voor klootzakken etc gaat uitmaken dan ja dan ben je inderdaad trash van het hoogste niveau en in ieder geval 1000 x erger dan een uitgever/dev die op een smerige manier geld wil verdienen.
 • Zoveel geld vragen voor wat dan ook is smerig. Maar dit rechtvaardigt op geen één manier hoe een deel van de gaming community reageert, doodsbedreigingen maar ook mensen klootzaklen noemen etc. is not done.

  Nee deze mensen zijn duizend keer erger dan devs/uitgevers die op smerige wijze geld willen verdienen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren