1. Respawn verdedigt hoge prijzen van skins in Apex Legends

Respawn verdedigt hoge prijzen van skins in Apex Legends

Ontwikkelaar heeft het geld nodig om game te blijven ondersteunen

Respawn Entertainment heeft de hoge prijzen van premium items en skins in Apex Legends verdedigd.

Dat deed het bedrijf in een recente Reddit AMA. De afgelopen tijd is er veel kritiek over de prijs van bepaalde premium skins in de game. Die kosten rond de 1800 Apex Coins, omgerekend tegen de 15 euro. 

Gedurende de vragensessie beantwoordde director of communications Ryan K. Rigney - soms in naam van de persoon binnen het bedrijf die eindverantwoordelijk is voor de prijzen - diverse vragen over de hoge prijzen. "Mensen denken misschien dat cosmetische items makkelijk te produceren zijn, omdat onze concurrentie dit soort items in veelvoud beschikbaar stelt. Maar ons team is veel kleiner en spendeert meer tijd aan de skins."

Hij vervolgt: "Wat mensen vaak missen is dat we aan deze skins hebben gewerkt en we niet 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen werken. Het is duurder dan mensen denken qua werknemers en manuren, omdat mensen het overleg over het concept, het testen, de hulpmiddelen en het maken ervan niet overwegen."

Rigney gaat ook dieper in over de beslissingen qua prijzen voor bepaalde items. "We denken hier constant over na en het is moeilijk, want we willen dat Apex Legends een lange tijd blijft bestaan. We kunnen de game alleen blijven ondersteunen als we een gezonde zaak runnen. We hopen dat spelers begrijpen dat we er hard aan werken om meer balans te creëren, maar als je naar het volledige plaatje kijkt, is het een uitdaging. (...) Het kost geld om nieuwe gamemodi, maps en features te lanceren."

Veel Reddit-bezoekers hekelden het antwoord van Rigney, omdat het niet specifiek op de hoge kosten van premium skins in zou gaan.

Apex Legends

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren