1. Oculus Quest kan via software straks Rift-games afspelen

Oculus Quest kan via software straks Rift-games afspelen

Bestuur de Quest straks ook met je handen

Dankzij nieuwe software kan de stand-alone Oculus Quest-headset straks de games die op Oculus Rift beschikbaar zijn afspelen.

De Oculus Rift is een vr-bril die aan de pc wordt verbonden met kabels, terwijl de Quest een stand-alone headset is met zijn eigen digitale winkel. Toch kan de Quest straks als reguliere Rift worden gebruikt via een USB-kabel en nieuw aangekondigde software genaamd Oculus Link. Dit werd gisteren aangekondigd op het Oculus Connect 6-evenement. Een precieze releasedatum voor de software is er nog niet.

Begin volgend jaar komt er daarnaast een update uit voor de Quest-bril die het mogelijk maakt voor mensen om hun handen te gebruiken als bediening van een virtuele omgeving. De ingebouwde camera's van het apparaat moeten de handbewegingen van spelers registreren. De handtracking is optioneel, maar is volgens Facebook-directeur en Oculus-eigenaar Mark Zuckerberg belangrijk om vr nog toegankelijker te maken.

Oculus deed nog meer onthullingen gisteren. Zo komt er een nieuwe vr-wereld naar de Rift en Quest genaamd Facebook Horizon. De app verschijnt ergens volgend jaar voor de headsets en laat spelers met elkaar in contact komen in een virtuele wereld. Daar kan men met elkaar praten, of bijvoorbeeld films kijken en spellen spelen. Ook werken Oculus en Facebook aan een augmentedrealitybril.

Meer details over de aankondigingen zijn in deze blogpost te vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren