1. Riot Games aangeklaagd wegens tegenwerken onderzoek

Riot Games aangeklaagd wegens tegenwerken onderzoek

California Department of Fair Employment onderzoekt aanklachten wegens genderdiscriminatie, seksuele intimidatie en aanranding

Riot games wordt aangeklaagd door de California Department of Fair Employment (DFEH). De ontwikkelaar zou niet meewerken met een onderzoek naar genderdiscriminatie binnen het bedrijf.

De DFEH vraagt de rechtbank om Riot games te verplichten om informatie over het salaris van de medewerkers te verschaffen. Dit is voor een lopend onderzoek naar mogelijke discriminatie op basis van geslacht. Volgens een persbericht van de DFEH zijn ze bezig met een onderzoek naar beschuldigingen over het ongelijk betalen van werknemers, seksuele intimidatie, aanranding, wraak nemen en genderdiscriminatie bij selecties en promoties.

Riot Games

Het onderzoek begon in oktober 2018, maar volgens de DFEH weigert Riot tot nu toe om de nodige informatie te delen. Dit betreft de informatie over ongelijke salarissen gebaseerd op geslacht. De DFEH geeft aan meerdere keren met Riot games te hebben gezeten, maar dat ze er niet uitkomen zonder de hulp van de rechtbank.

Riot heeft een verklaring gegeven aan Kotaku over het onderwerp. “We zijn actief bezig met het voeren van gesprekken met de DFEH sinds het onderzoek is begonnen. We hebben goed meegewerkt met de DFEH en hebben 2500 pagina’s aan documenten geproduceerd van salarisdata tot nu toe. We hebben meerdere malen contact gezocht met de DFEH, maar we hebben geen reactie gekregen, dus we zijn erg teleurgesteld om dit bericht ineens te zien.

Het onderzoek is gestart nadat er verhalen over het bedrijf naar buiten kwamen over discriminatie gebaseerd op gender binnen het bedrijf. Niet heel lang geleden liepen er nog 150 werknemers de deur uit om te staken. Ze wilden op die manier laten zien dat ze het niet eens waren met de manier waarop het bedrijf de aanklachten aanpakt. Riot gaf destijds aan de aanklachten serieus te nemen en dat wraak niet gewaardeerd werd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren