1. Riot Games betaalt tot 100.000 dollar aan succesvolle hackers

Riot Games betaalt tot 100.000 dollar aan succesvolle hackers

Controversiële anti-cheat software wordt getest

Riot Games, ontwikkelaar van League of Legends en Valorant, looft tot 100.000 uit aan hackers die het anti-cheat-systeem weten te kraken.

De ontwikkelaar plaatste een oproep op Hacker One, een website waar bedrijven gebruikers betalen om lekken aan te wijzen in hun beveiligingssysteem. Onder andere Nintendo en Rockstar Games maakten een pagina aan op de website.

Met 100.000 euro stelt Riot Games veruit het grootste bedrag beschikbaar van de gamebedrijven op het platform. Beloningen gaan in gradaties, van 25.000 dollar voor lokale toegang tot gevoelige data tot het maximale bedrag voor het uitvoeren van een code in de kern van het netwerk.

Specifiek vraagt Riot Games het nieuwe anti-cheat-programma Vanguard te testen, dat op een grondigere manier cheaters aanpakt. Er is echter ook een hoop kritiek op Vanguard, aangezien het opstart wanneer gebruikers hun pc opstarten en niet uitgeschakeld kan worden.

Riot geeft aan dat dit echter nodig is om te voorkomen dat cheats worden ingeschakeld voordat spelers de game opstarten, en dat de benodigde driver 'slechts een klein onderdeel' van Vanguard is.

Riot Games' laatste titels is momenteel in gesloten bèta en brak vorige week verschillende records op Twitch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren