1. Riot Games past anti-cheat-software aan na ophef

Riot Games past anti-cheat-software aan na ophef

Software stond altijd aan

Riot, de ontwikkelaar van de shooter Valorant, heeft een update uitgebracht voor Vanguard, de software waarmee het bedrijf (onder andere) tegen valsspelers wil optreden. Vanwege de ophef uit de community heeft de ontwikkelaar de software toch aangepast.

Natuurlijk is het begrijpelijk dat een ontwikkelaar alles op alles wil zetten om valsspelers in z'n games tegen wil gaan. Zo ook Riot die met hun Vanguard-software het probleem aan wilde pakken. Het probleem was echter dat Vanguard niet alleen draait als je de game speelt, maar altijd aanstaat. En dat viel niet in goede aarde bij de community.

In een Reddit-post heeft de ontwikkelaar aangegeven dat Vanguard is geüpdatet. "Normaal gesproken zijn veranderingen aan Vanguard niet iets wat we per se naar buiten brengen", laat bedrijf weten. Waarmee ze wel doorhebben dat er ophef is ontstaan. Met de update is het mogelijk om te zien of Vanguard op de achtergrond op je pc draait en is nu makkelijker uit te schakelen. Wel laat Riot weten dat je Vanguard aan moét zetten als je Valorant wil spelen. Mocht je de software verwijderen, maar op een later datum weer Valorant gaan spelen, wordt Vanguard opnieuw op je pc geïnstalleerd.

Daarnaast stipt Riot ook aan waarom Vanguard wel eens conflicten heeft met andere programma's op je pc, hoewel de ontwikkelaar aangeeft dat slechts 'een bijzonder klein aantal gamers dit soort scenario's tegenkomen.' Mocht dat we het geval zijn, krijg je onderstaande pop-up te zien.

Valorant komt deze zomer uit op pc. De releasedatum voor de game is nog niet bekend. De bèta van Valorant is 7 april van start gegaan.

Valorant

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren