1. Rockstar niet van plan om GTA 6 tijdens Trump-presidentschap uit te brengen

Rockstar niet van plan om GTA 6 tijdens Trump-presidentschap uit te brengen

'Sommige dingen gaan de satire voorbij en zouden binnen twee minuten achterhaald zijn'

Rockstar-baas Dan Houser zegt in een nieuw interview dat hij "dankbaar" is dat Grand Theft Auto 6 niet tijdens het presidentschap van Donald Trump uitkomt.

Het interview is met GQ. Volgens Houser zijn de lijnen tussen de waarheid en satire vaag geworden en zal elk commentaar op de huidige politieke situatie binnen enkele momenten achterhaald zijn.

"Het is heel onduidelijk wat we er mee zouden doen, laat staan hoe boos zouden worden over wat we ook maar zouden doen", aldus Houser. "Zowel de intense liberalen en de intense conservatievelingen zijn erg strijdbaar en erg boos. Het is eng, maar ook vreemd, en toch lijken beide kanten soms absurde dingen te doen."

Hij vervolgt: "Het is daarom moeilijk om satire te doen. Sommige dingen (die je in het echt) ziet gebeuren gaat de satire voorbij. Het zou binnen twee minuten achterhaald zijn, alles verandert zo snel."

Trump is op zijn minst nog president tot begin 2021, dus het lijkt waarschijnlijk dat Grand Theft Auto 6 niet tot die tijd verschijnt. De vorige game in de serie, Grand Theft Auto 5, kwam in 2013 uit op de vorige generatie consoles en werd later ook naar de huidige generatie consoles en pc overgezet. Wel verschijnt morgen de nieuwe game van Rockstar, Red Dead Redemption 2, op PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik zie het zo gebeuren dat hij nog een keer gekozen wordt eigenlijk. 2026 dan maar!
 • @robertflappie
  Helaas zie ik het ook zo gebeuren, maar ik hoop dat de meeste Amerikanen niet in z'n praatjes trappen en massaal op iemand anders stemmen.
  Toch zou het me niet verbazen, maar ik zou er wel verdrietig van worden..
 • @Gaaiz
  Van *beide kanten* word ik aardig verdrietig om eerlijk te zijn. Haat trump gebeuren word je ook aardig moe van op TV van NOS of CNN. Mag heel die vent niet, maar veel mensen slaan door de laatste jaren.
 • @ShadowhunterrX
  Geloof mij dat dit de betere keus was!
 • De uitleg is een stuk beter dan dat ik van te voren (voor het lezen van de inhoud en na het lezen van enkel de titel) verwacht had.
  Ik dacht hier komt weer zo'n anti-Trump statement om zieltjes te winnen, haha. X-D

  Dat hele politiek correcte gebeuren, iedereen wordt er toch moe van…
 • Ik begrijp het hoor, maar ik weet nog niet of de politiek in Amerika na Trump heel veel gaat verbeteren. Er is daar een zorgelijke trend ingezet van wantrouw- en leugenpolitiek, populisme, gerrymandering en filibustering.

  Dus voorlopig geen GTA 6 :(
 • Fuck de intense liberalen… Alleen daarom zou er al een nieuwe gta moeten komen. Ik had nooit verwacht dat rockstar zich druk om de gevoelens van andere zou maken.

  Ik hoop dat de trumpinator weer president wordt.
 • Ach zelfs als Trump geen president was kwam er nog lang geen GTA6. Komt bakken met geld binnen met GTA Online en waarom zou je die stroom van *gratis* geld willen stoppen.
 • Ik moet zeggen dat het in FarCry wel aardig lukt, dus je zou het een gebrek aan originaliteit kunnen noemen van Rockstar. Of misschien durven ze dat wel niet aan, door de bizarre reacties op de toon van die game.

  Daarnaast is het grappig hoe iedereen zo panisch doet over Trump. In de afgelopen 10 jaar is het extremisme ontzettend toegenomen en nu er een weer een Republikein is gekozen, is dat blijkbaar maar moeilijk om te accepteren. Als niet Trump, maar een andere Republikein de verkiezingen had gewonnen, dan hadden we nu gewoon in dezelfde situatie gezeten.
 • Wow, het politieke inzicht hier op IG is een stuk beter dan dat ik had verwacht! :-D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren