1. Rockstar- en EA-werknemers worden verzocht thuis te werken vanwege coronavirus

Rockstar- en EA-werknemers worden verzocht thuis te werken vanwege coronavirus

EA annuleert ook alle live evenementen

Werknemers van Rockstar en Electronic Arts werken nu voor het grootste gedeelte vanuit huis. Dit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Rockstar liet dit weten via een tweet. "Na veel onderzoek en gesprekken met onze teams overal ter wereld zijn we afgelopen week begonnen met het uitrollen van mogelijkheden om vanuit thuis te werken. We hebben een robuust systeem waardoor onze teams door kunnen werken zonder veel stoorzenders."

Ook Electronic Arts wil zoveel mogelijk werknemers thuis laten werken. In een post op de website van de uitgever laat het bedrijf weten dat duizenden werknemers hun spullen mee naar huis hebben genomen om er voor te zorgen dat EA-games en -services kunnen blijven draaien. Daarnasat heeft het bedrijf ook alle live evenementen geannuleerd, waaronder de Apex Legends Global Series en Fifa 20 Global Series. Online evenementen kunnen nog wel doorgaan.

Het coronavirus heeft invloed op alle facetten van de maatschappij, ook de game-industrie. Zo is eerder E3 al geannuleerd en konden er te weinig Switch-consoles voor Japan worden geproduceerd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren