1. Rockstar Games klaagt detectivebureau Pinkerton aan

Rockstar Games klaagt detectivebureau Pinkerton aan

Rockstar Games wil detectivebureau een stap voor zijn

Rockstar Games heeft een aanklacht ingediend tegen het Amerikaanse 'Pinkerton Consulting & Investigations'-bureau. Onlangs werd Rockstar Games beschuldigd door het bureau vanwege het illegaal gebruik maken van de naam 'Pinkerton' in Red Dead Redemption 2. Rockstar Games laat hierbij weten dat ze naar de rechtbank stappen, omdat ze geen toestemming nodig hadden om de bedrijfsnaam te gebruiken.

In Red Dead Redemption 2 wordt de naam 'Pinkerton' gebruikt als onderdeel van de wetshandhaving. Hierbij wordt ook de badge gebruikt met het logo van de Pinkerton Detectivebureau uit die tijd. Volgens het Pinkerton-bureau worden mensen van Pinkerton als slechteriken neergezet en wordt de reputatie geschaad van het bureau.

Aangezien Rockstar Games nooit om toestemming heeft gevraagd om het Pinkerton-merk te gebruiken in de game, wilde het Pinkerton-bureau de gameontwikkelaar laten gaan in ruil voor een vergoeding. Als Rockstar Games dit bod niet wilde accepteren, zou het Pinkerton-bureau naar de rechter stappen voor maatregelen. Rockstar Games heeft daarentegen een stap eerder naar voren gezet en is zelf naar de rechter gestapt om het Pinkerton-bureau aan te klagen.

Red Dead Online

Rockstar Games claimt dat het merkgebruik van het Pinkerton-bureau legaal is en ze geen toestemming hoefde te vragen gezien het feit dat het om historische referenties gaat in de game. Dit soort implementaties valt volgens Rockstar Games onder het Eerste Amendement van de Verenigde Staten en het merkgebruik is daardoor legaal in Red Dead Redemption 2.

Red Dead Redemption 2 is volgens Rockstar Games een historisch gerichte videogame dat zich afspeelt in het Wilde Westen aan het einde van de 19e eeuw. Het Pinkerton detectivebureau en bijpassende personages van het bureau in de game zijn onderdeel van een historisch landschap uit die tijd van de Verenigde Staten. Daarbij meldt Rockstar Games dat van de 106 missies binnen Red Dead Redemption 2, er maar tien zijn waarbij het Pinkerton-bureau in meedoet.

Los daarvan, wordt volgens Rockstar Games het merk van het Pinkerton detectivebureau ook gebruikt in andere media die historische referenties maken naar het bureau als televisieseries als 'The Long Riders' en 'Deadwood'.

Red dead Online

Rockstar Games verklaart niets fout te hebben gedaan, gezien het feit dat ze alleen maar een beeld scheppen in Red Dead Redemption 2, zoals het er vroeger ook aan toe ging in het Wilde Westen.

Red Dead Redemption 2 is nu beschikbaar voor PS4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Hoe zit het met deel 1 dan, daar werden toch ook Pinkertons gebruikt?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren