1. Rockstar legt uit waarom GTA4 niet meer te koop is via Steam

Rockstar legt uit waarom GTA4 niet meer te koop is via Steam

Ontwikkelaar zoekt naar nieuwe manieren om pc-versie aan te bieden

Rockstar claimt dat het verdwijnen van Games For Windows Live de reden is van het feit dat Grand Theft Auto 4 niet meer via Steam aan te schaffen valt.

Afgelopen weekend bleek dat Grand Theft Auto 4 niet langer te koop is op Steam. De Steam-pagina bestaat nog wel, maar de knop om het spel aan te schaffen werkt niet meer.

Rockstar heeft een statement naar buiten gebracht over deze ontdekking. "Grand Theft Auto 4 was oorspronkelijk ontwikkeld voor het Games For Windows Live-platform", aldus de ontwikkelaar over de pc-versie van de game. "Nu Microsoft nirt langer Games For Windows Live ondersteunt, kunnen we niet meer codes genereren om de huidige versie van de game te kunnen verkopen. We kijken naar andere opties om de pc-versie van GTA4 te distribueren en komen zo snel mogelijk met meer informatie."

Grand Theft Auto 4 kwam in 2008 naar pc, een jaar na de lancering van Games For Windows Live. Die service verdween echter in 2014. Het is dus opvallend dat het nu pas niet meer mogelijk is om de game via Steam te kopen.

grand theft auto 4

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • "Nu Microsoft nirt langer Games For Windows Live ondersteunt, kunnen we niet meer codes genereren om de huidige versie van de game te kunnen verkopen. We kijken naar andere opties om de pc-versie van GTA4 te distribueren en komen zo snel mogelijk met meer informatie."

    Staat een schrijffoutje in de tekst.

    Verder jammer dat het niet meer te koop is maar we zien het wel weer verschijnen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren