1. Speel nu battle-royale in Red Dead Online

Speel nu battle-royale in Red Dead Online

Rockstar brengt Gun Rush-modus uit

Rockstar heeft een nieuwe update gelanceerd voor de bèta-versie van Red Dead Online. Met de nieuwe update wordt een nieuwe battle royale-achtige modus genaamd 'Gun Rush' toegevoegd. Dit meldt de ontwikkelaar op de officiële website.

In Gun Rush moeten spelers wapens en munitie zien te verzamelen om te kunnen overleven in een beperkt gebied in omvang blijft krimpen. De modus kan met maximaal 32 spelers gespeeld worden in een Free-for-all-variatie of in teams. Deze modus heeft grotendeels dezelfde opzet als de battle royale-modus van games, zoals Fortnite en Call of Duty: Black Ops 4.

Red Dead Online

Naast de introductie van Gun Rush belooft Rockstar binnenkort meer soorten content toe te voegen aan de online modus. Zo worden er binnenkort dagelijkse uitdagingen toegevoegd waarin spelers variërende opdrachten moeten uitvoeren om beloningen te krijgen.

Ook worden er veranderingen aangebracht aan de consequenties van wetsovertredingen binnen Red Dead Online. Zo wordt de structuur zodanig aangepast dat spelers bij het plegen van een misdaad een beperkte tijd hebben om een premie te betalen voordat premiejagers uit verschillende locaties de speler gaan opzoeken. Deze aanpassing moet volgens Rockstar spelers motiveren om minder vaak misdaden te plegen.

Daarnaast verandert het 'Parley'-systeem. Rockstar zegt in de toekomst het makkelijker te willen maken voor spelers om een Parley te activeren en daarmee agressieve spelers te kunnen ontwijken. Echter worden zogenoemde Feuds, Posse Feuds en Leader Feuds ook makkelijker om te starten zodat spelers in een gestructureerde competitie de strijd met elkaar aan kunnen gaan.

Als laatst worden veranderingen aangebracht aan de locaties van spelers in de online modus. Zo wil Rockstar de afstand verkleinen in hoeverre spelers op de map elkaar kunnen zien. Daarnaast wil de ontwikkelaar het mogelijk maken om spelers te identificeren die veelvuldig misdaden plegen tegen andere spelers door middel van een cirkel die donkerder wordt naarmate het aantal misdaden stijgt.

Red Dead Online

Rockstar geeft aan om in een later stadium van de bèta andere elementen toe te voegen aan Red Dead Online. Zo wordt gemeld dat er nieuwe verhaalmissies, dynamische evenementen, competitieve modi, kleding en wapens toegevoegd gaan worden.

Op de website zegt Rockstar dankbaar te zijn voor de ontvangen feedback van de spelers in de afgelopen periode. Daar voegt het bedrijf aan toe dat Red Dead Online in ieder geval voor nog een aantal maanden in de bèta-fase blijft, aangezien het nog veranderingen wil implementeren om de modus te stabiliseren en de algehele ervaring te verbeteren.

Red Dead Online is gratis te spelen op de Xbox One en PlayStation 4 voor alle spelers die een kopie van Red Dead Redemption 2 bezitten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Ik ben een fuckin outlaw in RDO ik hoor misdaden zoals vee slachten, random npc's in elkaar meppen /dood schieten etc. te doen. Daar horen consequenties bij. Maar het hoort niet zo te zijn dat de game mij gaat demotiveren om misdaden te plegen
 • @Meta_coola

  Dit dus.
 • @Meta_coola
  Ik vind het wel logisch dat er consequenties aan verbonden zitten. Is toch lachen als er een groep dudes achter je aan zit
 • @blue_blade_3

  Ik zeg ook consequenties horen er bij maar het hoort niet zo te zijn dat de game mij gaat demotiveren om meer misdaden te begaan en dat blijkt nu wel het geval als je de tekst goed leest

  Ook worden er veranderingen aangebracht aan de consequenties van wetsovertredingen binnen Red Dead Online. Zo wordt de structuur zodanig aangepast dat spelers bij het plegen van een misdaad een beperkte tijd hebben om een premie te betalen voordat premiejagers uit verschillende locaties de speler gaan opzoeken. Deze aanpasing moet volgens Rockstar spelers motiveren om minder vaak misdaden te plegen.
 • @Meta_coola
  Ik lees het als meer risico's voor outlaws. Tuurlijk demotiveren ze het. Ze proberen ervoor te zorgen dat alle spelers plezier in de game hebben. Het is natuurlijk voor velen niet tof als ze ergens mee bezig zijn en telkens worden gesloopt door dezelfde speler en hij er bijna geen nadeel door krijgt.

  Ze noemen het niet voor niet motiveren ipv demotiveren. Ik snap je punt wel, maar het is belangrijker dat alle spelers plezier hebben.
 • @Meta_coola
  "Good guy" zijn biedt bij online ook geen voordelen. Het honor systeem online is dan ook tot zover vrij nutteloos.
 • @Meta
  Gaat meer om de echte spelers dan NPCs geloof ik.
 • " Rockstar geeft aan om in een later stadium van de bèta andere elementen toe te voegen aan Red Dead Online."

  Hè? Is het dan toch nog steeds een bèta? Potverdikkeme had ik toch gelijk…

  O.T. Gisteren een aantal potjes geprobeerd maar ik vind dat het hele combat soms zo inconsistent als wat is, met name het melee gebeuren raakt kant noch wal. En voeg verdomme eindelijk eens gokken toe!
 • Wel tof dat er meer contact missies toegevoegd worden. Dat is echt 1 van de dingen die ik graag deed ipv nutteloos rondrijden of deathmatches..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren