1. Gerucht: Rockstar onder druk vanwege gebrek aan releases

Gerucht: Rockstar onder druk vanwege gebrek aan releases

Take-Two vindt het allemaal maar lang duren

Volgens een insider oefent Take-Two druk uit op Rockstar Games om frequenter games uit te brengen.

Dit meldt YouTube-ster en Rockstar-insider SWEGTA. Volgens de man wil moederbedrijf Take-Two dat Rockstar Games met hogere regelmaat games uitbrengt. Rockstar Games bracht in de periode van 2013 tot 2018 slechts twee titels uit, Grand Theft Auto 5 en Red Dead Redemption 2.

Dit betekent dat Rockstar Games eigenlijk maar één game heeft uitgebracht voor de huidige generatie consoles. GTA 5 verscheen in eerste instantie namelijk voor de vorige generatie console en werd later opnieuw uitgebracht.

Natuurlijk moeten dit soort berichten altijd met een korreltje zout genomen worden. Het is echter niet de eerste keer dat een dergelijk gerucht de rondte gaat. In juni sprak Take-Two-CEO Strauss Zelnick zich tijdens een interview met Games Industry uit over de geringe Rockstar-releases. De man zei dat een gat van acht jaar natuurlijk veel te groot is.

Hoewel Rockstar ongetwijfeld nog genoeg verdient aan GTA Online, klinkt het logisch dat het moederbedrijf graag meer titels ziet verschijnen. Op dit moment is er nog niet aangekondigd welke games in ontwikkeling zijn bij de ontwikkelaar. In oktober liet een voormalig medewerker weten dat er meerdere onaangekondigde games in de maak zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Dat is idd zeer weinig, we hebben deze generatie maar 1 rockstar games gekregen. Ze waren te druk met GTA online.
  • Ik zou dit eigenlijk ook wel toejuichen. Games als LA Noire en Max Payne 3, daar geniet ik meer van dan GTA5. Veel kleinere schaal, maar doordrenkt van de storytelling en productie kwaliteiten van Rockstar. Er lijkt op dit moment niet echt plaats te zijn voor dergelijke games bij Rockstar. Alleen die focus op massive open world games vind ik jammer.
  • Zolang er miljoenen binnenstromen met micro transacties zie ik geen reden voor Take Two om meer games uit te brengen.
  • @MythicZ

    En als ze van dat geld dan weer eens in de zoveel jaar een game zoals RDR 2 uitbrengen mogen ze van mij ook lekker zo door gaan.
  • Yes rdr 6 komt al in 2022 heb ik zojuist gelezen…
  • @san5324 5 jaar geleden zeiden ze dat het echt in 2018 zou komen…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren