1. Zieke jongen mocht van Rockstar Nederland eerder Red Dead Redemption 2 spelen

Zieke jongen mocht van Rockstar Nederland eerder Red Dead Redemption 2 spelen

Jurian mocht een dag volledige game beleven

De laatste wens van een zieke jongen is door Rockstar Nederland in vervulling gegaan. De uitgever liet de jongen een middag lang de volledige game van Red Dead Redemption 2 spelen. Dit meldt de zieke jongen, Jurian, aan Gamersnet.

In een persoonlijk Facebook-bericht meldt Jurian dat hij een middag lang Red Dead Redemption 2 mocht spelen. Jurian lijdt al voor een lange tijd aan Neurofibromatose Type 2, een erfelijke ziekte waar één op de 40.000 Nederlanders aan lijdt. 'Aangezien ik laatst een artikel las over een vergelijkbaar geval met Nintendo, wilde ik dit u vertellen. Aangezien Rockstar ook iets moois gedaan heeft', aldus Jurian.

In gesprek met InsideGamer.nl zegt Peter Bouwman, eigenaar van Gamersnet, ontroerd te zijn door het bericht van Jurian. "Dit soort berichten raakt je niet alleen, maar geeft ook een trotsgevoel, dat lezers het belangrijk vinden om dit naar buiten te brengen en te delen. Het doet je beseffen dat je hier te maken hebt met mensen van vlees en bloed en niet met bezoekers die alleen als nummers worden gezien."

Red Dead Redemption 2

Jurian had als laatste wens om Red Dead Redemption 2 te spelen. Echter leek deze wens in eerste instantie niet in vervulling te gaan, omdat Jurian ondertussen uitbehandeld is en zich in de laatste fase van zijn leven begeeft. De vader van Jurian nam contact op met Rockstar Nederland om te vragen of Jurian eerder de game mocht spelen. Ondanks dat Rockstar Nederland dit toe wilde laten, werd het niet toegestaan door het hoofdkantoor.

Nadat de vader van Jurian persoonlijk contact had opgenomen met het hoofdkantoor werd uiteindelijk groen licht gegeven om Jurian de game uit te laten proberen. Medewerkers van Rockstar Nederland gingen een middag op bezoek bij Jurian thuis en gaven een middag lang een privé-demonstratie. Aan het einde van de speelsessie werd de game echter wel weer meegenomen.

Red Dead Redemption 2

Rockstar zelf is volgens Bouwman erg voorzichtig met het toestaan van deze uitzonderingen. Zo zou het door Rockstar niet gewenst zijn dat Jurian foto's op sociale media plaatste dat enige nog verborgen content van Red Dead Redemption 2 bloot kon leggen. Uiteindelijk mocht Jurian vier uur lang een demo spelen van Red Dead Redemption 2, waar hij toegang kreeg tot alle elementen van de volledige game.

Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober voor Xbox One en PS4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • 👏 Rockstar. Fijn dat zijn wens in vervulling is gegaan! Alle sterkte toegewenst aan Jurian en zijn familie. 🙁
  • Mooi gebaar van Rockstar, ik hoop dat hij genoten heeft van die middag Red Dead!
  • Mooi dat hij het nog kon en mocht spelen, maar gemengde gevoelens om dit te mogen doen met chaperons naast hem. Red Dead is niet een spel dat even in een middagje zijn waarde toont. Laat staan met een zooitje medewerkers van Rockstar aan je sterfbed.
  • @SmartTies

    Tja, het blijft uiteindelijk een commercieel bedrijf dat hun product nog even geheim wil houden voor de verkoop begint. Ik begrijp wel dat zij - zelfs in deze treurige situatie - bepaalde voorzorgsmaatregelen moeten treffen. Desalniettemin is het een heel mooi gebaar van Rockstar.
  • Erg leuk dat dit kon! Sterkte toegewenst aan Jurian en zijn familie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren