1. Rockstar-oprichter Dan Houser gaat weg bij de GTA-studio

Rockstar-oprichter Dan Houser gaat weg bij de GTA-studio

Na een verlengde pauze sinds begin 2019

Dan Houser, de mede-oprichter van Rockstar Games, gaat op 11 maart weg bij het bedrijf.

Houser richtte in 1998 samen met zijn broer Sam Houser de studio Rockstar op en vervulde daarna de rol van vicepresident van het bedrijf. Daarnaast heeft hij diverse games van de ontwikkelaar geproduceerd en geschreven. Zo was hij verantwoordelijk voor het script van Red Dead Redemption 2, Max Payne 3 en Bully.

Sinds begin 2019 nam Dan Houser al een "verlengde pauze" van zijn werkzaamheden bij Rockstar, dat nu dus is veranderd in vertrek bij het bedrijf. Waarom Houser precies vertrekt bij Rockstar is niet bekend. Ook onduidelijk is wat hij hierna gaat doen. Zijn broer Sam Houser blijft de directeur van Rockstar Games, zo liet de studio weten aan GamesIndustry.biz.

Rockstar is een van de meest bekende en succesvolle ontwikkelaars binnen de game-industrie. De studio staat vooral bekend om zijn openwereldgames, zoals Grand Theft Auto 5 en Red Dead Redemption 2.

Rockstar

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Gelukkig blijft zijn broer wel. Want hun zijn wel erg belangrijk voor Rockstar
  • Mooi zo, lekker wegwezen. En neem gta online lekker met je mee, dan kan het bedrijf weer fatsoenlijke spellen maken.
  • @Jelster

    GTA V en Red Redemption 2 zijn erg goede games hoor. En aan GTA online hebben heel veel mensen echt heel veel plezier aan.
  • @Jelster

    Je snapt dat hij mede-oprichter is en óók heeft gewerkt aan….iedere game die Rockstar ooit gemaakt heeft, behalve L.A. Noire om welbekende redenen.
    Maar goed…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren