1. GTA Online en Red Dead Online ontvangen beurtelings updates

GTA Online en Red Dead Online ontvangen beurtelings updates

Rockstar vertelt meer over de ondersteuning van beide games

Uit een interview van IGN met Rockstar Games blijkt dat GTA Online voorlopig nog ondersteund blijft worden. De ontwikkelaar zal updates voor GTA en Red Dead Online beurtelings uitbrengen, zodat spelers hun tijd kunnen verdelen over de onlinegames.

In het interview zegt senior producer Josh Needleman: "We denken dat er veel liefde gaat zijn voor zowel Red Dead Online als GTA Online, maar we denken ook dat Red Dead een totaal eigen publiek ontwikkelt. Over welke vorm dat aanneemt zijn we nog niet zeker, maar we denken aan een focus op rollenspel en morele keuzes."

Ook vertelt design director Imran Sarwar meer over waarom de Red Dead Online niet gelijktijdig lanceert met Red Dead Redemption 2. De eerste reden is dat Rockstar de onlinemodus als een losse ervaring ziet en deze onafhankelijk van de singleplayer-modus laat ontwikkelen. Daarnaast zegt Sarwar dat de verhaalmodus een goede manier is om de besturing en mechanieken van de game te leren kennen.

Tot slot zegt hij dat Rockstar Games heeft geleerd van de lancering van GTA Online, die in 2013 gebukt ging onder een hoop problemen. De game later als bèta uitbrengen biedt de optie om de game te stroomlijnen alvorens deze te lanceren.

Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober voor PlayStation 4 en Xbox One. Red Dead Online verschijnt in november als publieke bèta.

Red Dead Redemption 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

  • Dit had ik dus verwacht….
  • Ik vind het een beetje goedkoop om de label "beta" er aan te hangen, en vervolgens voor iedereen beschikbaar te stellen. Dit lijkt op een excuus om foutjes te mogen maken. Als het echt een beta is, begin dan met een beperkt publiek. Tegenwoordig is een beta eigenlijk meer een demo, waar bugs zijn "toegestaan".

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren