1. Rockstar-medewerkers delen mening over werkomstadigheden

Rockstar-medewerkers delen mening over werkomstadigheden

Frustraties over zeven-dagen werkweek

Eerder in een interview met The Vulture verklaarde Rockstar Games-oprichter, Dan Houser, over de werkuren die werknemers maakten voor Red Dead Redemption 2. Na vele kritieken over deze uitspraak, probeerde Houser de uitspraak beter toe te lichten. Nu zijn Rockstar Games medewerkers zelf aan het woord op Twitter met hun mening over het bedrijf.

Een aantal anonieme ontwikkelaars van Rockstar heeft met VG247 hun eigen ervaringen gedeeld. Deze ervaringen variëren van oneerlijkheid over het bedrijf tot wel degelijk onbetaalde overuren. Een werknemer praat bijvoorbeeld over tijdelijke crunch en begrijpt niet waarom het bedrijf zo slecht wordt neergezet. Overwerken is volgens Houser vooral een keuze voor degene die het willen.


Iemand van een andere afdeling deelt deze mening niet. Daar is een werkweek van vijftig uur standaard en zelfs als er geen werk is, wordt verwacht dat mensen alsnog in het weekend komen om te werken.

Rockstar
Rockstar

Voormalig PR-werknemer, Job Stauffer, deelde op Twitter zijn mening over de zware eisen die Dan Houser en andere stelde dat iedereen wel net zo hard moest werken als zij. Volgens hem werd ook verwacht dat mensen in het weekend op kwamen dagen.

Rockstar Games laat door de controverse hun werknemers hun mening openlijk delen. Blijkbaar is er wel iets aan waarheid over de eisen die werkgevers stellen. Toch zijn er ook goede verhalen die niets opzienbarends te zeggen hebben over de studio. De waarheid licht daarom zoals gebruikelijk in het midden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Het nadeel van anonieme tweets is dat iedereen ze de wereld in kan sturen. Bijzondere verhalen allemaal.
  • Ene werknemer wordt wel beloond bij overwerk, de andere niet? Erg tegenstrijdig, zullen wel verschillende studio's in andere landen zijn.
  • Mijn eerste werkgever dwong me ook vaak dat soort weken te maken. Hij betaalde wel altijd 150% voor overwerk maar als ik eens weigerde te komen overwerken werd er gelijk met ontslag gedreigd. Ik ben werkzaam in de grafische industrie (drukkerij, grafische afwerking) maar zo zie je dat dit overal wel voorkomt. Gelukkig draai ik nu ploegendienst.
  • Helaas komen dit soort achterlijke praktijken nog veel voor in verschillende vakken.

    Als coassistent in opleiding tot arts word je gedurende de stages al aangeleerd lange (niet noodzakelijkerwijs leerzame) dagen te maken en extra diensten te draaien. Werkweken van meer dan 60 uur waren eerder regel dan uitzondering en werden van je verwacht. Dan kon je thuis nog in de boeken om de volgende dag voor te bereiden of presentaties te maken.

    Je kreeg er niet voor betaald, sterker nog je betaalde gewoon collegegeld en de universiteit betaalde ziekenhuizen om jouw "op te leiden". Artsen draaien natuurlijk ook idioot lange dagen en er heerst een cultuur waarin dit normaal of zelfs stoer/gewenst wordt geacht, maar die krijgen tenminste nog betaald.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren