1. Rocksteady werkt niet aan een Superman-game

Rocksteady werkt niet aan een Superman-game

Ontwikkelaar toont geen nieuwe game op The Game Awards

Rocksteady's volgende game heeft niets met Superman te maken en wordt ook niet op The Game Awards getoond.

Dat laat de mede-oprichter van het bedrijf, Sefton Hill, weten op Twitter. Vorige week gingen er geruchten dat de ontwikkelaar van de Batman: Arkham-games aan een Superman-spel zou werken en dat de game op The Game Awards onthuld zou worden.

"Ik kijk uit naar The Game Awards dit jaar!", tweette Hill. "We zijn nog druk aan het ontwikkelen dus verwacht geen aankondiging van Rocksteady Games. Wanneer het gereed is om te tonen, kom je er als eerste achter. Spoiler: het is niet Superman."

The Game Awards worden deze week in de nacht van donderdag op vrijdag uitgezonden. Er worden meer dan tien nieuwe game-aankondigingen verwacht, waaronder de nieuwe game van Obsidian en een nieuw spel rondom de Alien-franchise.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Oké, drie opties:
  1. Ze werken absoluut wel aan een Superman game, en zetten ons op het verkeerde been om dit aan te kondigen op The Game Awards.
  2. Ze werken aan een Justice League game.
  3. Nieuwe IP.

  Maar sowieso wordt Magic Awakened aangekondigd op The Game Awards, WB is aanwezig, dus ja.
 • Jammer, hoopte toch op Superman.
 • Ik ben juist wel blij met dit nieuws. Zag het niet zo zitten, denk dat Rocksteady met hun kwaliteiten een interessantere game kunnen maken dan Superman. Ik hoop op een eigen ip.
 • Vraag mij nog steeds af hoe ze een superman game interessant kunnen maken. Superman is gewoon weg OP , en een game waar kryptonite een plot punt is waardoor superman afgezwakt is lijkt mij totaal niks en een game dat zich op krypton afspeelt zit ik persoonlijk al helemaal niet op te wachten.
 • @Meta_coola
  Ik heb hetzelfde.
 • @Meta_coola "Press X to win"

  Mee eens, ik vind superman één van de meeste saaie personages. Die vent kan alles… Zou het wel tof vinden als ik dan als Batman zijnde die knakker mag verslaan (en dan niet uiteindelijk vrienden worden, omdat we beide een hekel aan de tandarts hebben, of beide echte kattenmensen zijn, ofzo)
 • @Meta_coola
  Kan me hier ook helemaal in vinden.
 • @Meta_coola

  Dan kennen mensen het personage gewoon niet.
  Er zijn tot nu toe weinig adaptaties geweest van Superman die accuraat zijn aan het personage, so I do not blame it.
  Enige wat minder is, is dat Superman een kleinere galerij aan iconische schurken heeft dan Batman en Spider-Man.
 • Tja, intussen ben ik wel klaar met de Arkham-games. Het begon heel sterk! "Arkham Asylum" en "Arkham City" verdienen beide wel een dikke 9, naar mijn mening. Alles wat daarna kwam viel me tegen. "Arkham Origins" was een halve herhalingsoefening van "Arkham City", maar kon mijn aandacht niet vasthouden.

  Ik wilde "Arkham Knight" meteen kopen toen die uitkwam, maar dat ging niet. Op de PC werd het spel teruggefloten, omdat de versie zo slecht was. Maanden later nog eens afgeprijsd gekocht, maar ik vond er niks aan. Draaide nog steeds niet optimaal, maar het grotere probleem? Wat een verschrikkelijk slecht verhaal! De schurken zijn compleet verkeerd getypeerd en zien er ook minder interessant uit. Ik had vanaf testrit 1 al een hekel aan de bat-mobile. Titelpersonage Arkham Knight was een matige schurk en niet nieuw, zoals Rocksteady beweerde. Scarecrow kan nooit The Joker vervangen. Hoewel die (gelukkig) ook een grote rol had, was de manier hoe hij in het verhaal is verweven veel te vergezocht! Het was gewoon niet leuk om te spelen, in tegenstelling tot de eerste twee delen, die ik geweldig vond.

  Daarom kijk ik niet echt uit naar een nieuwe Arkham-game óf een nieuwe game van Rocksteady. Die laatste is mij zwaar tegengevallen, in ieder opzicht. Zo erg, dat Rocksteady zich eerst opnieuw mag bewijzen het nog te kunnen. Of dat met Superman of iets anders moet, mogen ze zelf bepalen. Ik kijk er niet meer naar uit.

  Toch zonde. De eerste twee games waren fantastisch. Wat is er gebeurd waardoor "Arkham Knight" zo tegenviel? Wisseling van werknemers binnen de studio? Verkeerde keuzes? Eén slechte keuze was tenminste dat Batman-schrijver Paul Dini (van o.a. Batman: The Animated Series) niet meer meewerkte na "Arkham City".

  Momenteel zit ik niet op Rocksteady Games te wachten. Ze kúnnen zeker goede games maken, maar omdat de laatste mij zo tegenviel, is mijn enthousiasme wel weg. Hoop dat ze bewijzen het nog te kunnen. Indien goed gedaan, zou ik best nog willen terugkeren naar een betere Arkham game of iets soortgelijks (al is Batman interessanter dan Superman). We zullen zien waarmee ze op den duur aan komen zetten. Misschien wel iets compleet anders, wat op zich ook niet verkeerd hoeft te zijn. Hopelijk iets tofs!
 • @MVG

  Bijna helemaal eens hiermee, maar waarbij ik Arkham Asylum en Arkham City twee 9/10 en 10/10 games vindt.
  Vind ik zowel Arkham Origins en Arkham Knight beide gewoon ook topgames, Arkham Origins is niet gemaakt door Rocksteady, do keep in mind.
  Arkham Origins is ook wel de beste Batman Simulator die er is, en als de game meer van zichzelf had en wat verfijnder was, kon het zomaar net zo goed, zo niet beter zijn dat Arkham City.
  Arkham Knight speelde ik op de PS4, maar waar de game zich op focuste vond ik gewoon goed, maar ik hield meer van de stel van Arkham City.
  AO = 8.5, AK = 8. Vind ik dan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren