1. Nintendo-fans protesteren tegen scheldende Russische CEO

Nintendo-fans protesteren tegen scheldende Russische CEO

Russische fans willen gepassioneerde CEO

Nintendo-fans in Rusland hebben een dringende oproep geplaatst via YouTube-kanaal 'Save Nintendo', om de Russische CEO van Nintendo te laten ontslaan. De Russische CEO van Nintendo, Yasha Haddaji, verloor door technische problemen tijdens een livestream zijn geduld en begon zijn werknemers uit te schelden en dreigde met ontslag.
Nintendo

Tijdens de Russische livestream genaamd 'Level Up Days' zijn twee presentatoren te zien die Mario Kart 8 Deluxe aan het spelen zijn op de Nintendo Switch. Wanneer er enkele technische problemen zich gaan voordoen treedt op gegeven moment de CEO Haddaji binnen en gaat zich bemoeien met de technische problemen. Wat Haddaji niet weet is dat de stream al live is en hij in beeld te zien is voor het publiek. Dit leidt tot de beelden waarin Haddaji zijn frustraties uit tegen zijn werknemers.

Door middel van grof taalgebruik begint Haddaji zijn werknemers uit te schelden over dat ze hun werk niet goed doen en begint tevens met dreigen om de werknemers te ontslaan. Ondertussen proberen de presentatoren zich rustig te houden en verder te gaan met de stream. Via hun gezichtsuitdrukkingen kan duidelijk opgemerkt worden over hoe ongemakkelijk het wordt met de CEO die achter hun staat.

Wanneer de facecam wordt uitgeschakeld wordt na een paar minuten een harde klap gehoord wat tot gevolg heeft dat het beeld van de stream vastloopt. Vermoedelijk door de stemming waarin Haddaji zich verkeerd wordt vermoed dat hij deze klap heeft gegeven. Nadat de stream na een paar minuten weer te zien is eist Haddaji dat stream offline wordt gehaald.

Het YouTube-kanaal Save Nintendo, doet een oproep voor hulp bij het huidige beleid van Haddaji in Rusland. Eerder besliste Haddaji om de aankomende Switch-games Pokémon Let's Go Pikachu! en Eevee! voor een beperkt aantal exemplaren beschikbaar te stellen in Rusland, omdat Haddaji dacht dat de games niet goed zouden verkopen in het land.

Russische fans van Nintendo vragen nu aan Nintendo Europe om Haddaji te vervangen voor iemand die 'gepassioneerd' is over games. Fans van Nintendo zijn erg geschrokken door de beelden en hopen op snelle consequenties.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Welcome to Russia! Wtf man… :'-D
  • Wat een droeftoeter zeg.
  • Schelden en Nintendo gaat echt niet samen..
    Dat is een regel..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren