1. Muziekinstrumenten in nieuwe dlc van Rust

Muziekinstrumenten in nieuwe dlc van Rust

Tijd om te jammen met vrienden

Afgelopen week is bekendgemaakt dat de multiplayer survival-game Rust ook naar PlayStation 4 en Xbox One gaat komen, en nu krijgt de game een nieuwe dlc-pack die muziekinstrumenten introduceert.

Normaal gesproken denk je niet aan het bespelen van een instrument wanneer overleven centraal staat, maar een beetje plezier doet de ziel goed. Dat is wellicht de gedachte achter de nieuwe dlc voor Rust. De dlc voegt een grote variatie aan muziekinstrumenten toe, van een piano op een kruiwagen tot een xylofoon gemaakt van botten. In totaal worden er tien instrumenten toegevoegd die door dlc-eigenaren gecreëerd kunnen worden.

Rust music

Het hebben van de dlc om de instrumenten te bespelen is niet per se nodig, wordt gemeld in de blog over deze uitbreiding. Mocht een vriend de uitbreiding wel hebben dan kan hij het instrument in elkaar zetten en kan het door een andere speler zonder de dlc bespeeld worden. Spelers kunnen daarnaast bijvoorbeeld ook een tuba stelen van een lijk, wordt er gemeld in de blog. De speler kan zelf beslissen wat hij/zij speelt. De verschillende noten kunnen gekoppeld worden aan toetsen op het toetsenbord.

“Als we kijken naar de manier waarop andere games dlc’s hebben geïmplementeerd, hebben we de gezien dat het de neiging heeft de gemeenschap op te splitsen en/of te breken. Dit wilden we vermijden. Het bezitten van deze dlc zou het spel beter moeten maken iedereen”, meldt ontwikkelaar Facepunch. Door de instrumenten bespeelbaar te maken voor mensen die de dlc zelf niet hebben, hopen we iedereen blij te maken, dus ook spelers die wellicht geen geld hebben om de uitbreiding aan te schaffen.

De dlc is vanaf 5 december beschikbaar.

Rust music
Rust music
Rust music
Rust music

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren