1. Next-gen versie van Rust lijkt er voorlopig niet in te zitten

Next-gen versie van Rust lijkt er voorlopig niet in te zitten

Dit jaar moet het spel wel op PS4 en Xbox One verschijnen

Als de ESRB-rating van de consoleversie van Rust een indicatie is, lijkt het spel voorlopig niet op next-gen consoles uit te komen.

Op de website van de Amerikaanse instelling dat leeftijdsclassificaties uitdeelt aan games, zijn PS4- en Xbox One-versies van de game van een classificatie voorzien. De game heeft een 'M' voor 'Mature' (volwassen) ontvangen. Dit is vergelijkbaar met een 18+-rating van de Europese instelling PEGI.

PlayStation 5-en Xbox Series X-versies ontbreken echter, wat het onwaarschijnlijk maakt dat de game voorlopig naar die consoles komt. Wel is het waarschijnlijk dat de game via backward compatibility op de nieuwe consoles te spelen is.

In 2019 werd de consoleversie van Rust al aangekondigd, maar het spel is vooralsnog niet op consoles uitgekomen. Daar moet in de loop van dit jaar echter verandering in komen, al is een precieze releasedatum niet bekend.

Rust lanceerde in 2013 al op Steam Early Access. Spelers verkennen een post-apocalyptisch eiland en beginnen alleen met een steen en een fakkel. Men moet zelf achterhalen hoe men het beste kan overleven. Niet alleen andere spelers kunnen een gevaar vormen, ook honger en dorst, kou en wilde dieren kunnen een bedreiging vormen. Er kan echter ook samengewerkt worden met andere spelers.

Rust

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren