1. Record van gelijktijdige spelers voor Rust op Steam verbroken

Record van gelijktijdige spelers voor Rust op Steam verbroken

Populariteit van acht jaar oude game neemt nieuwe vormen aan

Rust heeft z'n eigen spelersrecord op Steam recentelijk meerdere keren verbroken.

Dat blijkt uit recente Steam-cijfers. De game, die oorspronkelijk in 2013 verscheen, geniet van toegenomen populariteit. Voorheen stond het gelijktijdige spelersrecord van de game op Steam op 125.000 gelijktijdige spelers. Op 8 januari verbrak de game dit record met 201.497 spelers. Op 16 januari werd dit record weer verbroken - toen speelden 244.394 spelers het spel tegelijk op Steam. Rust verkoopt dan ook nog altijd en dat levert aan onderstaande tweet te zien ontwikkelaar Facepunch Studios flink wat omzet op.

In 2019 werd de consoleversie van Rust al aangekondigd, maar het spel is vooralsnog niet op consoles uitgekomen. Daar moet in de loop van dit jaar echter verandering in komen, al is een precieze releasedatum niet bekend. Een next-gen versie is vooralsnog niet aangekondigd.

In Rust verkennen spelers een post-apocalyptisch eiland en beginnen ze alleen met een steen en een fakkel. Men moet zelf achterhalen hoe men het beste kan overleven. Niet alleen andere spelers kunnen een gevaar vormen, ook honger en dorst, kou en wilde dieren kunnen een bedreiging vormen. Er kan echter ook samengewerkt worden met andere spelers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren