1. Sakurai: 'Ik kan niet ontkennen dat er een volgende Super Smash Bros.-game komt'

Sakurai: 'Ik kan niet ontkennen dat er een volgende Super Smash Bros.-game komt'

De Super Smash-bedenker vertelt hoe personages worden gekozen

In een Interview met Game Informer heeft Super Smash-maker Masahiro Sakurai meer verteld over de ontwikkeling van Super Smash Bros. Ultimate. Hij onthult onder andere hoe nieuwe personages worden gekozen en dat hij een volgende game niet uitsluit.

Sakurai vertelt dat personages vrij vroeg in het ontwikkelproces gekozen worden, waardoor het team een plek moest reserveren voor het toen nog onaangekondigde Pokémon Sun en Moon.

“Het is uiteindelijk een project, dus we denken na over werkuren en wanneer de game in de winkels zal liggen. We kiezen vechters al heel vroeg in het proces, en vanaf dat moment beginnen we met de productie. We verwijderen en voegen geen personages toe tijdens het project.”

Daarnaast blijkt dat Sakurai nauw betrokken is bij het plot en de tussenfilmpjes van de game. De nieuwe World of Light-modus is door hem ontworpen, inclusief de video. Ook ‘kijkt’ hij naar de gameplay-gedeeltes van Ultimate.

Super Smash Bros. Ultimate

Tot slot vroeg Game Informer naar de toekomst van de Super Smash Bros.-franchise:

“Je hebt het misschien niet door, maar het is elke keer weer een wonder dat we een Super Smash Bros.-game kunnen maken. Het is anders dan andere gameseries die regelmatig verschijnen met nieuwe delen. Zonder toestemming van alle IP-houders die erbij betrokken zijn kunnen we de game niet maken.

Elke keer als ik aan een game werk, zet ik me ertoe onder de voorwaarde: dit is de laatste. Dat gezegd hebbende, ik geen idee wat de toekomst brengt. Ik kan niet ontkennen dat er geen volgende komt.

Super Smash Bros. Ultimate verschijnt op 7 december voor de Nintendo Switch. Lees de eerste impressies van World of Light hier.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Logisch eigenlijk. Zat er nooit zo bij na te denken omdat de meeste characters uit Nintendo franchises komen, maar ze staan natuurlijk geregistereerd onder verschillende bedrijven. Ben benieuwd hoeveel invloed Nintendo zelf heeft over alle characters uit de verschillende "Nintendo" franchises.

  Ik kan trouwens bijna niet voorstellen dat een bedrijf "nee" zou zeggen tegen Sakurai wanneeer deze vraagt of een bepaalde character in Smash Bros mag verschijnen. Ik zou eerder verwachten dat bedrijven het een persoonlijke eer zouden vinden als hun characters in de beste fighter ooit mag verschijnen.

  En sowieso zal Smash altijd blijven bestaan. Het is na Mario, Zelda, Donkey Kong en Pokemon hun best verkochte IP en dat terwijl er maar 4 games van bestaan tegen de tig games van de eerdergenoemde franchises. Epische game serie.
 • @Fukushu

  Er zijn (met Ulimate erbij) 6 SMASH games:
  SMASH 64, Melee, Brawl, SMASH U, SMASH 3DS & Ultimate

  Verder ben ik het compleet eens met je verhaal hoor! :-D
 • @Fukushu

  Smash verkoopt ongeveer 20% uit de afzetmarkt, dat is gewoon immens.
  Ik zelf haal het nooit, ben persoonlijk geen fan van fighter games.
 • Het is tijd voor Nintendo dat ze wat meer aandacht besteden aan nieuwe personages, games, ip's ipv steeds dezelfde ip te gebruiken. Ik weet dat ze goed verkopen en kwalitatief zijn. Ze hebben zoveel creatieve mensen daar, maak er gebruik van. Want je weet bij elke E3 of bij elke nieuwe Nintendo console dat ze sowieso gaan afkomen met een Zelda, Mario, Enzo. Dus zo verrassend is het nietmeer na een tijd.
 • @CyberFl

  Die games moeten ook blijven komen, omdat ze juist goed verkopen en kwalitatief goed zijn.

  Echter komen ze ook wel met nieuwe IP's/franchises, zoals (in de laatste jaren): Splatoon, ARMS, Daemon X Machine, Town & LABO.
  Ook ik vind ze niet allemaal leuk/vet, maar het is dus niet zo dat ze met niks nieuws komen.
 • @Piet S.

  Ze zijn in de meeste genres ook wel vertegenwoordigd. Het is moeilijk om een nieuwe IP te maken die de plek van een oude kan innemen of die het niveau van de oude IP's haalt.

  Zelda, Mario, Donkey Kong, Metroid etc. gaan al zover terug en zijn altijd kwalitatief uitstekend geweest. Binnen die IP's vernieuwen ze mijns inziens meer dan genoeg en ik denk dat de gamer deze herkenbare games wil blijven spelen. Ik wel althans.

  Nieuwe IP's zijn altijd welkom. Ik zou wel eens een game in de richting van Uncharted of Last of Us willen zien. Gewoon een echt een game die mensen van een PS/XBOX naar een Nintendo zal laten overstappen. Maargoed dat wordt moeilijk vanwege de grafische en online beperkingen.
 • @Luigi1985
  Grafisch is al onzin. Uncharted en The last of us zijn PS3 games en de Switch is ietsje sterker. Alsof La noire echt lelijk was op de Switch.

  Kan niet wachten op deze game. Hou me ondertussen wel bezig met Warframe.
 • @ShadowhunterrX

  De voorbeelden die ik nu noem zijn natuurlijk niet de beste voorbeelden, maar als Nintendo nu met een soort van Last of Us zou komen, dan zou het de PS4-bezitters niet direct overhalen om een Switch te kopen, omdat ze zelf al The Last of Us 2 hebben straks (waarschijnlijk), die er veel mooier uit zal zien.

  Als Nintendo een eigen Call of Duty zou uitbrengen krijg je hetzelfde en dan heb je ook nog het feit dat het bij de andere consoles allemaal veel beter werkt online.

  Nintendo heeft nu een markt met veel fans en ik denk dat ze zich daar bewust op richten. De meeste echte fans staan niet perse te wachten op zulke IP's en vinden het wel goed zo.

  Een deel van de fans wel (zoals ik) en daarom heb ik een PlayStation 4. Mijn ideale console zou een Switch zijn die even krachtig en online even functioneel zou zijn als de PlayStation 4 met dat soort IP's. Dan zou ik geen twee consoles hebben.

  Dat doet Nintendo uiteraard nooit, want als ze zo'n sterke console maken wordt het veel te duur voor de consument en zal de markt aan de andere kant krimpen: de casual gamers, kinderen enzovoort.
 • @Luigi1985

  Nintendo is en blijft een kindervriendelijk imago hebben, dus ik denk niet dat ze snel een volwassen gerichte game zullen uitbrengen. Als je ziet bij bv Sony, ze durven elke generatie afkomen met een nieuwe ip, game personages enzo, en dat verkoopt. Mensen eten ook niet graag elke dag een boterham met kaas, soms smaakt een stukje ham ook wel.
 • @CyberFl

  Maar mensen eten wel graag soms friet (Mario), soms pizza (Zelda), soms pasta (Donkey Kong), soms sushi (SMASH), soms brood (Mario Kart), etc., als het maar goed smaakt.

  En als er dan soms een compleet nieuw gerecht bijkomt, zoals garnalen in knoflookolie (ARMS), dan is het ook goed.
 • @Piet S.
  Maar wanneer jij 7 dagen per week friet moet eten (jaarlijkse release bijvoorbeeld) dan wordt het na een tijdje ook eentonig, ongeacht of het patatje 'maynois' of oorlog is.
 • @AWESOMEDUDE3

  3D/2D Mario, 3D/2D Zelda, Donkey Kong, Mario Kario, SMASH, etc. hebben allemaal geen jaarlijkse releases, dus jij doelt meer op de FIFA's en CODs.
 • @Piet S.

  Nee maar er komen per jaar wel neerderm games uit met Mario in de hoofdrol. Dit is voor jou en mij misschien geen probleem, maar kan me best voorstellen dat iemand hier best moe van kan worden.
 • @Shuckles

  Dat vind ik inderdaad niet boeiend nee. Als iemand anders dat een probleem vindt, dan is er een simpele oplossing…
  Die games niet kopen en wat anders spelen (dit klinkt misschien bijdehand, maar zo is het niet bedoeld, haha).

  Maar wat verwacht je anders? Mario is het grootste game icoon van de wereld. :-)
 • @Piet S.

  Tuurlijk is dat een oplossing, maar dat maakt de kritiek niet minder valide.

  AC en CoD zijn ook iconische franchises, maar dat betekent niet dat ik ze elk jaar hoef te zien, zelfde geld voor Mario.
 • @Shuckles

  Gelukkig krijgt Mario ook niet ieder jaar een rol in dezelfde games.
 • @Piet S.
  En bijvoorbeeld ook Pokémon.
  Mario wordt daarentegen ook aardig gemolken - ondanks dat de meerderheid misschien wel prima tot goede games zijn - persen ze er wel wat Mario (featured) games uit. Ook dat kan wel eens vermoeiend worden, hoe groot het als icoonzijnde mag zijn.
  Let wel, er is natuurlijk wel een verschil tussen directe opvolgers en gerelateerde games.

  Overigens wat mij niet interesseert/ bevalt koop ik uiteraard gewoon niet.
 • @AWESOMEDUDE3

  Pokemon verschijnt de laatste jaren inderdaad ieder jaar, maar versies als USUM mogen ze van mijn part weglaten. Die games voegen, in mijn ogen, 0 toe aan de franchise.
  Maar nu praat je we over 1 franchise die dit alleen de laatste jaren doet, dus het valt allemaal heel erg mee.

  Mario is in veel games aanwezig, maar zoals je zelf zegt is er inderdaad een groot tussen directe opvolgers en gerelateerde games, dus Mario zelf stoort mij niet.

  En dat is inderdaad de beste "remedie".
 • @Piet S.

  Pokémon kwam altijd al elk jaar met een game, lol.
  Gen-Remake/3rd Game/Sequel-Pauze-Gen.
 • @AWESOMEDUDE3

  Mario is een personage.
  Mario is een overkoepelende franchise.
  Dat bestaat uit wat? Pakweg 8 AAA franchises.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren