1. Gamestreamingdienst PlayGalaxy nu beschikbaar voor Samsung-telefoons

Gamestreamingdienst PlayGalaxy nu beschikbaar voor Samsung-telefoons

Stream pc-games naar je telefoon

Samsungs gamestreamingdienst PlayGalaxy Linkis nu beschikbaar voor de Galaxy Note 10. Met de dienst is het mogelijk om pc-games naar je telefoon te streamen.

Hiervoor is wel een eigen game-pc benodigd, waarop gebruikers software installeren en verbinden met de PlayGalaxy Link-applicatie op een Note 10. De pc, waarop games gedraaid worden, streamt direct naar de telefoon. Volgens Samsung is de dienst geoptimaliseerd voor mobiele netwerken en moet een variabele framerate ervoor zorgen dat PlayGalaxy ook werkt met een slechte verbinding. Verder ondersteunt Samsung ‘alle grote videokaartfabrikanten’ en bluetoothcontrollers als de Dualshock 4.

Samsung is uiteraard niet de eerste partij die een dergelijke dienst lanceert. Zo is Steam Link een vergelijkbare manier om pc-games te streamen naar andere apparaten, zoals smartphones en televisies. Het grootste verschil is dat PlayGalaxy momenteel exclusief beschikbaar is voor de Galaxy Note 10 en 10+, waarna de dienst in december wordt uitgerold naar de Galaxy Fold, Galaxy S9, Galaxy Note 9, en Galaxy A90.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Switch and play everywhere

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren