1. Saves van Marvel's Spider-Man werken niet met PS5-remaster

Saves van Marvel's Spider-Man werken niet met PS5-remaster

Game komt tegelijk met Miles Morales uit

Savefiles van de PlayStation 4-game Marvel's Spider-Man zijn niet compatibel met de aankomende PlayStation 5-remaster van de game.

Tegelijk met de PlayStation 5-lancering op 19 november verschijnt Spider-Man: Miles Morales, een nieuwe game in de spelwereld van Spider-Man waarin Morales in het spandex pak kruipt. Tegelijk komt er een remaster van PS4-game Marvel's Spider-Man beschikbaar op PS5. Deze kan gedownload worden via de PlayStation Store of via een code die bij de Ultimate Edition van Miles Morales zit. De remaster komt sowieso niet fysiek beschikbaar.

Nu heeft ontwikkelaar Insomniac verduidelijkt dat savefiles voor de PS4-versie van Spider-Man niet compatibel zijn met de PS5-remaster. Mensen moeten het spel dus volledig opnieuw doorspelen om alles te ontgrendelen. Een reden hiervoor wordt niet gegeven. Mogelijk gaat Insomniac er van uit dat mensen die de remaster kopen, het spel ook opnieuw willen spelen.

De remaster van Spider-Man bevat snellere laadtijden, verbeterde animaties en lichtinval en ray tracing. Net zoals in Miles Morales is er ook een performance-modus waarmee het spel in 60 frames per seconde draait.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Bijzonder. Het spel is wel goed, dus het is geen straf, maar alsnog wel raar.
 • Lame. Bah dit heeft een nare smaak
 • Jammer!
  Dan ga ik toch maar alleen voor de Miles Morales versie en laat ik de remaster schieten. Tenzij de remaster echt indruk weet te maken ten opzichte van de PS4 versie.
 • Dat is best vreemd. Wat heb je dan aan Cloud Saves?
 • @CerandoX.nl
  Ja dan zou het uitsluitend als back-up fungeren. Erg jammer inderdaad.
 • Ok, dat had ik niet verwacht. Is er eigenlijk wel bevestiging dat je PS4 savegames gaan werken als je een PS4 game gaat spelen op de PS5? Ging er altijd van uit dat dit meer dan logisch was, maar dat had ik hier ook bij..
 • @Gaaiz

  Volgens mij kon dit vroeger ook alleen als je gewoon de oude versie van de game speelde.

  Maybe is het zo dat door de upgrade de game op een programmer level dusdanig verandert dat het technisch niet altijd mogelijk is?
 • @Ramirez
  Daarom was Microsoft wellicht ook met "smart delivery" aan het pronken. Iedereen zei dat het allemaal wel over ging naar next-gen varianten, maar zo makkelijk blijkt het dus niet te zijn? We zullen wel zien… Ik ga er vooralsnog wel van uit dat mijn PS4 saves in de cloud gewoon op de PS5 zullen werken.
 • @Gaaiz Bij Avengers gaat je save gewoon mee dus beetje vreemd dat dat bij Spider man niet het geval is
 • @Real13
  Bij avengers wordt je save volgens mij online op eigen servers opgeslagen (zoals van trophies e.d.). Ik denk ook niet dat het 't geval is, maar bevestiging is altijd fijn.
 • @Gaaiz Ik dacht precies hetzelfde. Ik heb bij geen enkele game op de huidige en nieuwe generatie console gezien waar een save-game meegenomen kan worden.
  Er zijn wel een aantal games die wel de mogelijkheid bieden, bijv. One Piece Pirate Warriors 3. Maar die maakt gebruik van een optie om in PSN een "save" te maken.
 • Iemand op tweakers heeft het goed op een rijtje gezet:

  PS4 spel op PS5: save gaat mee.
  PS4 spel op PS5 met een patch om te upgraden: save gaat mee.
  PS5 spel op PS5: geen save van PS4-game.

  Laatste van de drie is hoe Sony het bekijkt voor Spider-Man Remastered. Volgens Insomniac is het met nieuwe engine en dergelijke en dus niet hetzelfde spel met een hogere graphics-setting zoals we wel gaan krijgen bij bijv AC:Valhalla.

  De remaster is dus een PS5 game en geen PS4 game. Waarschijnlijk is het algehele save structuur ook anders in de remaster. Zover ik me kan herinneren, is er ook geen enkele remaster waar je saves mee gaan.
 • @Snake_NL
  Dat lijkt mij nog steeds het meest logische inderdaad. Maar iets van officïele communictie (misschien is die al geweest) zou fijn zijn. Al is het maar puur om verwarring te voorkomen.
 • @Snake_NL
  Dit is eigenlijk een PS4-game met een upgrade en DLC in een PS5 doos, maar goed je betaald er ook de volle pond voor, dus kun je het zien als een aparte game.
 • @CerandoX.nl

  Er zijn mensen die de game nog niet gespeeld hebben op de Ps4 en voor hen is deze titel mogelijk een pak interessanter in hun aankoop voor de PlayStation 5. Sony moet waarschijnlijk de prijs van de console in het begin wat rechttrekken met de prijs van de games, althans, dat is wat ik vermoed. Spider-Man is en blijft het paradepaardje van Sony, dus dat is kassa kassa!

  De game is inderdaad een upgrade, maar ik snap de prijs wel. Ook zitten er geen microtransacties in dit spel, toch niet bij mijn weten. Er zijn genoeg mensen die dit najaar voor heel wat andere "next-gen" titels gaan en een pak meer zullen betalen voor uitbreidingen en cosmetische troep.

  Voorbeelden: Call of Duty Black Ops Cold War, Assassin's Creed: Valhalla, Fortnite, GTA V,…  Dan gaat mijn geld toch liever naar Insomniac!
 • @Mister Frowdo
  Wel jammer voor de trouwe fans dan, maar goed.
 • @Snake_NL Bedankt!
  Dat maakt het duidelijk.
 • Typisch Sony weer, maar niet bepaald het einde van de wereld.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren