1. Gerucht: Geannuleerde Xbox One-game Scalebound komt naar Switch

Gerucht: Geannuleerde Xbox One-game Scalebound komt naar Switch

Kotaku-redacteur bevestigt dat er al langer geruchten gaan

Volgens nieuwe geruchten zou Scalebound, de geannuleerde game van PlatinumGames die naar Xbox One zou komen, opnieuw in ontwikkeling zijn, maar nu voor de Switch.

Dat claimt de website Nintendo Insider van anonieme bronnen te hebben gehoord. Dit als reactie op eerdere berichten van GameInformer-redacteur Imran Khan tijdens de Kinda Funny Games-podcast vorige week, waarin hij liet weten dat er mogelijk een geannuleerde third party-game in ontwikkeling is voor de Switch.

Nintendo Insider laat verder niet weten om welke bronnen het gaat en hoe zij aan die informatie komen. Wel duidelijk is dat Microsoft, dat eigenaar was van het handelsmerk Scalebound, ditzelfde handelsmerk niet heeft vernieuwd. Ondanks dat is het bedrijf zover bekend nog wel eigenaar van alle content die rondom de game is ontwikkeld.

Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt dat Nintendo, PlatinumGames en Microsoft tot een deal zijn gekomen om Scalebound naar de Switch te brengen, laat Kotaku-redacteur Jason Schreier op gameforum ResetEra weten dat er vorig jaar binnen de game-industrie wel degelijk geruchten gingen over een Switch-versie van de game.

Scalebound werd na jaren ontwikkeling in het begin van 2017 geannuleerd door Microsoft. De game werd ontwikkeld door PlatinumGames, vooral bekend van de Bayonetta-reeks, maar was eigendom van Microsoft. Platinum werkt op dit moment onder andere aan de Switch-games Bayonetta 3 en Astral Chain.

Scalebound

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Zou 't ja?
 • Stel je voor de game komt echt naar de Switch en het is een succesvolle game. Dan heeft MS zichzelf wel in de vingers gesneden. Je kan niet echt zeggen dat de laatste First party's geweldig waren.
 • @ShadowhunterrX

  Dat Ori 2 en Battletoads maar snel uitkomen.
 • @Piet S. Verwissel Battletoads met Halo infinite en ik ben het met je eens
 • Wauw 😂😂😂 Dat zou een goeie stunt zijn.
  En terecht ook. Microsoft doet vrij weinig tot niks.
  Ze nemen alleen maar bedrijfjes over. En maken middelmatige tot kut games 🤣 niks exclusives meer.
 • Dat zou wel een mooie middelvinger zijn naar Xbox fans. Het was zo’n beetje de enige noemenswaardige exclusive voor de Xbox uit die tijd. Microsoft vond de game echter niet geschikt.

  Anyway gamers die uitkeken naar Scalebound krijgen misschien een tweede kans. Dat is het belangrijkste.
 • Lijkt me geen verkeerde keuze om de titel aan Nintendo te verkopen. Volgens mij was de game al vrij ver af. Mocht dit nieuws waar zijn, ben ik benieuwd hoe de uiteindelijke game geworden is.
 • Beetje vreemd.. Het zal niet voor niets zijn geweest dat Microsoft hier mee gestopt is destijds. Als ze zelfs Crackdown bleven ontwikkelen en in de huidige staat uitbrengen..
  Wellicht wordt de game vanaf begin opnieuw opgebouwd, specifiek voor de Switch.

  Mij maakt het niet veel uit, totaal niet mijn soort game. Nog een tijdje wachten tot Halo Infinite..
 • Als we kijken naar Nintendo, dan zien we dat exclusiviteit niet te onderschatten is. Als Nintendo nu ook nog eens een van de weinige Xbox-games wegkaapt… dan is dit toch wel een serieuze blamage!

  Misschien maken ze hem wel crossplay na gepreutel van Phil Pencer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren