1. Scalebound blijft geannuleerd volgens Xbox-baas

Scalebound blijft geannuleerd volgens Xbox-baas

Phil Spencer vindt het jammer

Scalebound, de geannuleerde PlatinumGames exclusive voor de Xbox One en pc, is niet weer terug in ontwikkeling. Dat maakt Phil Spencer bekend in een interview met IGN.

Scalebound was een third person actie-rpg van de ontwikkelaar PlatinumGames. De game ging in 2013 in ontwikkeling als een exclusieve game voor de Xbox One en pc. In 2017 moest de game uitkomen, maar in januari van dat jaar werd er aangekondigd dat de game geannuleerd was.

In hetinterviewmet IGN zegt Phil Spencer het nog steeds jammer te vinden dat Scalebound niet door is gegaan, maar is wel stellig in zijn antwoord of de game misschien toch nog terugkomt. "Er wordt niet meer aan gewerkt," zegt Spencer. Wel vindt hij het een dieptepunt in zijn carrière.“Ja, het is een lastige,” zegt hij. “Ik heb enorm veel respect voor PlatinumGames en het team… en er zijn geen nare gevoelens naar elkaar toe. We spreken nog steeds met elkaar, er is geen enkele vijandigheid.”

Na het stilleggen van de productie van Scalebound, gingen er jarenlang geruchten rond dat dat de game alsnog uit ging komen. Nu heeft Phil Spencer officieel bevestigd dat dit niet gaat gebeuren.

Scalebound

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Achterlijke heel erg achterlijke keuze, dit had zo'n breuk kunnen zijn voor de matige Xbox exclusive ( console exclusive . Ik spreek van exclusives als het maar op één console uit komt, ook als het uit komt op pc blijft het een exclusive ) line up Curse. Hopelijk doet MS het juiste en geven ze de totale rechten van scalebound terug aan PlatinumGames zo dat die de game kunnen maken voor switch/ps4/5
 • @Meta_coola

  Je weet helemaal niet hoe goed die game was. Misschien waren er wel zulke problemen dat Microsoft het niet zag om dit uit te brengen. We zullen het nooit weten. Microsoft annuleert niet voor niets een project.
 • @smaakmaker
  Misschien, maar van de andere kant hebben ze Crackdown 3 ook uitgebracht… ;)
 • @mole28


  Sowieso vertrouw ik platinum games meer dan MS en die zeiden laatst nog dat zij wel vertrouwen hadden met hoe scalebound aan het worden was. Maar het is ( Was) dan ook een single player game en aangezien MS een lange tijd de visie van EA heeft gehad dat sp games dood zijn is van uit hun oogpunt logisch dat ze deze game hebben geannuleerd.
 • Sony hier ligt dus een hele mooie kans om een hele vete game te laten ontwikkelen
  voor de ps5
 • @djodjo

  Niet echt, de rechten van de scalebound ip liggen voor het grootste deel bij MS. Dus Sony kan niet bij platinum games aankloppen en zeggen maak scalebound voor onze consoles.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren