1. Scheldende CEO van Nintendo Rusland komt weg met waarschuwing

Scheldende CEO van Nintendo Rusland komt weg met waarschuwing

CEO komt met verontschuldigingen

Vorig jaar november heeft Nintendo laten weten een onderzoek te doen naar de CEO van Nintendo Rusland, Yasha Haddaji. Haddaji schold meerdere werknemers uit en toonde onbekwaam en agressief gedrag tijdens een livestream uit 2017. Nintendo heeft nu gezegd dat Haddaji een officiële waarschuwing krijgt voor dit wangedrag.

Door meerdere klachten van anonieme werknemers te hebben gekregen over het wangedrag van Haddaji had Nintendo een officieel onderzoek gestart naar de Russische CEO. Nadat fans het nieuws van de livestream naar buiten hadden gebracht vorig jaar november, waarin Haddaji zijn temperament verliest, kwamen meerdere werknemers naar voren om het wangedrag te beamen.

Haddaji werd door de anonieme werknemers benoemd als een agressieve man die tijdens, vaak voorkomende, woede-uitbarstingen meerdere toetsenborden en apparatuur kapotmaakte. Daarbij bedreigde hij kennelijk medewerkers die hem tegenspraken met ontslag en zou hij vrouwelijke werknemers seksueel hebben geïntimideerd.

Haddaji

Nintendo komt na een grondig onderzoek met de volgende verklaring over hoe Haddaji wegkomt met een waarschuwing.

"Nintendo startte een grondig onderzoek naar alle beschuldigingen uit november tegen de CEO van Nintendo Russia, Yasha Haddaji.

Hoewel uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de heer Haddaji daadwerkelijk zijn temperament verliest in desbetreffende livestream-video, en dit soms ook op kantoor is gezien, werd geen van de beschuldigingen van intimidatie verder onderbouwd tijdens het onderzoek.

De heer Haddaji erkent ten volle dat zijn wangedrag, een schending is van de Nintendo-gedragscode. Hij heeft een formele waarschuwing ontvangen en heeft een verontschuldigingsbrief afgegeven aan alle medewerkers van Nintendo Rusland.

Het is onze hoogste prioriteit om te zorgen dat er een veilige en ondersteunende werkomgeving is voor alle werknemers binnen Nintendo. Vanwege deze waarden hebben we ons gecommitteerd aan een volledig en grondig onderzoek naar elk van de beschuldigingen tegen de heer Haddaji. In de toekomst zal het Europese kantoor van Nintendo meer middelen beschikbaar stellen aan het Russische kantoor van Nintendo om inspanningen te ondersteunen.

We willen ervoor zorgen dat het gedrag van al onze medewerkers in overeenstemming is met de bedrijfswaarden van Nintendo, en we blijven ons inzetten om deze normen in de toekomst te handhaven."

Nintendo Switch logo

Of het wangedrag van Haddaji ook daadwerkelijk gaat veranderen is nog maar de vraag, maar voor nu kruipt Haddaji door het oog van de naald bij Nintendo.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Geen ontslag dus…wat raar.
 • Waardeloos… Buitenschuppen die handel!
 • Tjah.. Jammer dit. Deze aso past op geen enkel front bij wat Nintendo als bedrijf uitdraagt. Smerige dikbek met kapsones lijkt hij mij.
 • Weten we ook gelijk wat Nintendo goede werkomstandigheden vindt. Hoe zal het dan zijn in het oosten (met nog lagere arbeidsrechten) waar de Switch wordt geproduceerd? Het zou bijna bloed aan je handen zijn om een Switch of Nintendo product te kopen.

  En daarbij, hoe kun je door zo in het nieuws te zijn gekomen nog leiding geven. Deze man had zelf moeten opstappen.
 • @Richh

  'Het zou bijna bloed aan je handen zijn om een Switch of Nintendo product te kopen.'
  Well, that escalated quickly… (Niet zo overdrijven he…)

  'Deze man had zelf moeten opstappen.'
  Eens.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren