1. Control-schrijfster gaat werken aan nieuwe Fable

Control-schrijfster gaat werken aan nieuwe Fable

Anna Megill aan de slag bij Playground Games

De aankomende Fable-game heeft een hoofdschrijfster te pakken: de schrijfster van Control.

Anna Megill werkt al zestien jaar aan games voor onder andere Arkane Studios, Square Enix en Nintendo. Ze is vooral bekend als de senior writer en narrative lead voor Remedy Entertainments Control. Tot voor kort werkte ze bij The Division-studio Massive Entertainment, maar ze gaat nu aan de slag als hoofdschrijfster bij Playground Games, waar de nieuwe Fable in ontwikkeling is.

Megill laat weten enorm veel zin te hebben om aan de game te werken. "Fable heeft een speciaal plekje in mijn hart. De eerste game kwam uit in het jaar dat ik begon met het ontwikkelen van games, en het is de eerste game die ik speelde door de ogen van een ontwikkelaar. Ik vond het geweldig om te begrijpen hoe mijn verhaalkeuzes werkten en wat voor impact ze hadden op de computergestuurde personages om me heen."

Eerder dit jaar kondigde Microsoft aan dat Playground Games aan een nieuwe Fable werkt. Er zijn drie delen en een Kinect-game van de adventurereeks uitgekomen. Een game die draaide om online gameplay was een tijdje in ontwikkeling, maar werd geannuleerd. Verdere details zijn er niet over de nieuwe Fable.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lead writer moet nog starten? Dat wordt nog lang wachten! Maar een ervaren schrijfster voor o.a. Remedy kan je er uitstekend bij hebben. Ben gek van hun storytelling én van de Fable franchise.

  Sam Lake postte gisteren ook op twitter een teaser in fotovorm met het nieuwe verhaal voor Remedy's volgende grote game. Zo benieuwd wat dat wordt. Hopelijk een vervolg in het AWE universum.
 • @COSMIC_TSAR
  Minimaal 2022 was ook wel een beetje de verwachting toch? En ik denk dat ze eerst druk bezig zijn met de engine/mechanics. Daarna kun je een groter team / meerdere teams inzetten op het bouwen van de wereld.
 • @COSMIC_TSAR

  Een story is pas tijdens de productie, zeker in een game als Fable juist.
  Dus 2022 is nog steeds een goede verwachting hiervoor.
  Allereerst gaan ze focussen op de setting en mechanics die ze in de game willen stoppen, een story is supplement op de mechanics, niet andersom.
 • Ik hoop zo dat ze proberen deze Fable niet zozeer te innoveren. Dat is het waar het naar mijn idee vooral bij deel 3 misging. In deel 3 lag de focus totaal verkeerd, Fable was al uniek door het 'goed en kwaad' dat effect had op jouw personage en op de wereld. Meer heeft het niet nodig.

  Deze nieuwe Fable zie ik heel graag terugkeren naar zijn roots, en ik hoop dat het erg afkijkt bij TW3 als het gaat om world-building. Ik zie gewoon graag een Fable waarbij jij een verse held bent die om welke reden dan ook in the Guild terecht komt en vanuit daar zijn eigen verhaal schrijft. In tegenstelling tot voorgaande delen mag de wereld van mij nu echter uitgestrekt zijn, en niet langer opgedeeld worden in losse onderdelen (losse werelddelen is prima en heeft zelfs mijn voorkeur, geeft namelijk het gevoel een spelwereld ook echt groots is in opzet).

  Dus geen online innovaties, geen nieuwe gameplay mechanieken die de hele focus bij de core-gameplay weghalen, niet te vroeg uitbrengen en maak er aub geen politiek product van.

  Ik speel je wel in 2030 ;)
 • Engelengeduld dus. Delays werden vorige generatie nogal gemakkelijk maar bij een bepaalde console verweten. Nu lijken de rollen omgedraaid door Avowed, Fable, State of Decay 3 en Everwild. Ze hebben natuurlijk nog geen datum geplakt, dus 2022 zal voor de Xboys geen probleem zijn. Slim.

  Ik zie trouwens God of War Ragnarok ook wel een paar keer gedelayed worden.

  EN Nintendo… Waar is in godsnaam Metroid 4?
 • @Don Carpaccio

  M4 kan mij gestolen worden, ik wacht op BotW 2 ;). Ohja en een AC prijsverlaging, maar ik gok dat ik met pensioen ben wanneer dat een keer gebeurd. Ninty is wat dat betreft echt een geldgraaierig kutbedrijf. EA en Ubi prijzen hun games tenminste af en komen soms met vette aanbiedingen.
 • @benjaminben

  :( METROID IS LEUK!

  Je kan ook (nog lang) wachten op die Nintendo Selects. Als verzamelaar zijn ze dan weer een pest.
 • @Don Carpaccio

  hmmm, nee. Ik vind van niet. Het kille sfeertje wist mij nooit te grijpen. Werd altijd wat claustrofobisch en naargeestig van deze game serie (heb het over Prime), er zit iets in het sfeertje en de opzet van deze games die mij niet trekt. Ik heb echt mijn best gedaan ze leuk te vinden. Best bijzonder want het gevoel van 'alleen zijn' en naargeestigheid hoef ik niet altijd vervelend te vinden. Zo ben ik groot fan van Dead Space, Bloodborne, The Evil Within en Dark Souls. Allemaal games die best naargeestig kunnen zijn, en waar je er als personage vrijwel alleen voor staat.

  Maar Metroid, iets biedt weerstand en kan niet eens precies zeggen wat dat is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren