1. Sea Hero Quest onderzoekt en identificeert alzheimer

Sea Hero Quest onderzoekt en identificeert alzheimer

De game heeft 15.000 jaar aan labonderzoekdata gegenereerd

Sea Hero Quest is een game die misschien doorsnee oogt, maar er zit veel meer achter. De game verzamelt namelijk data voor Alzheimeronderzoek. De game is ook beschikbaar in vr.

Sea Hero Quest is ontwikkeld samen met het Duitse Deutsche Telekom, game studio Glitchers en meerdere Europese universiteiten. De game is ontworpen om personen met milde symptomen van dementie te herkennen. Dit is door de game zelfs in een dusdanig vroeg stadium mogelijk, dat een test de dementie niet zou detecteren. Sea Hero Quest heeft intussen zoveel data gegenereerd dat het gelijk staat aan 15.000 jaar aan onderzoek in een laboratorium. Elke twee minuten die gespeeld worden scheelt 5 uur aan onderzoek.

Sea Hero Quest

Op dit moment focust de game zich voornamelijk op personen die het APOE4 gen wel of niet dragen. Er wordt namelijk gedacht dat dragers van dit gen een verhoogde kans hebben op het ontwikkelen van dementie. “We kwamen erachter dat dragers van dit gen meer moeite hadden met navigatietesten. Ze namen veel minder efficiënte wegen naar hun checkpoints”, aldus professor Michael Hornberger, een bijdrager van de game.

“We hebben nog nooit op zo’n grote schaal een project voor het onderzoek naar Alzheimer gezien. De data die de game genereert is ongehoord”, aldus Hilary Evans, algemeen directeur van Alzheimer’s Research UK.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren