1. Piraten battle royale-game Blazing Sails aangekondigd

Piraten battle royale-game Blazing Sails aangekondigd

Lijkt wel veel op Sea of Thieves

Blazing Sails is een nieuwe piratengame en uitgever Iceberg Interactive heeft via YouTube een nieuwe trailer uitgebracht.

Blazing Sails komt je waarschijnlijk bekend voor als je beelden van Sea of Thieves hebt gezien. Beide games maken gebruik van first person-perspectief en gebruiken een soortgelijke stijl. Van het hijsen van de zeilen tot het afvuren van kanonnen; veel mechanieken in Blazing Sails zijn wel erg vergelijkbaar met die uit de Rare-game.

Waar Blazing Sails afwijkt is in de gameplay. Hoewel er nog niet veel details bekend zijn, moet deze game snellere actie aanbieden dankzij de battle royale-insteek. Volgens de ontwikkelaar moet vooral de mogelijkheid om zeegevechten uit te voeren nieuw leven in het battle royale-genre blazen.

Een specifieke releasedatum voor de game is nog niet bekendgemaakt, maar Blazing Sails moet ergens in het eerste kwartaal van dit jaar nog verschijnen volgens de Steam-pagina.

Bekijk hieronder de aankondigingstrailer en ben je even kwijt hoe Sea of Thieves eruit ziet? Bekijk dan hier de lanceringstrailer voor Sea of Thieves.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

 • Haha wat is dit nou weer..
 • 'Een releasedatum voor de game is nog niet bekendgemaakt, maar Blazing Sails moet ergens in het eerste kwartaal van dit jaar nog verschijnen volgens de Steam-pagina.'
  Even nalezen…

  OT:
  Dit is een regelrechte kloon… Zelfs grafisch lijkt 't op SoT…
 • De vraag is of Rare hier nog op gaat reageren. Het lijkt heel erg op SoT.
 • @Deadhand

  Ik denk dat MS en Rare hier wel iets mee gaan doen.
 • Haha wat orgineel!
  Lijkt wel alsof ze het erom doen om Sea of Thieves na te bouwen.
 • Ziet er meer uit als een slap aftreksel, alleen die kruisboog is misschien wel een leuk idee voor in SoT.
 • Ben wel benieuwd eerlijk gezegd

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren