1. Sea of Thieves krijgt seizoenupdates en battle pass

Sea of Thieves krijgt seizoenupdates en battle pass

Er komt een gratis en betaalde versie van de battle pass

In 2021 komen er seizoenupdates en een battle pass naar Sea of Thieves.

Dat heeft Rare aangekondigd. Elk seizoen bestaat uit een grote update die verspreid wordt over drie maanden. Het eerste seizoen begint aankomend jaar in januari en valt samen met een nieuwe Merchant Alliance Voyage, waarin spelers "hints over land zee samenvoegen om een verloren verzending in de spelwereld te vinden - een verloren schipbreuk".

Elk seizoen moet nieuwe (live) evenementen aan de game toevoegen, samen met beloningen voor spelers, patches die de game verbeteren en nieuwe items in de in-game winkel. Ook wordt er een nieuw progressiesysteem geïntroduceerd waarmee spelers tot wel honderd levels aan 'Pirate Renown' per seizoen kunnen verdienen. Daar zitten logischerwijs verschillende beloningen aan verbonden, vergelijkbaar met een battle pass in Fortnite en Fall Guys. Deze beloningen zijn overigens voor alle spelers beschikbaar, maar een optionele betaalde Plunder Pass geeft toegang tot een unieke reeks beloningen.

Rare heeft daarnaast aangekondigd dat de ontwikkeling van de PvP Arena wordt stopgezet. Spelers kunnen er nog wel gebruik van maken, maar er worden geen updates meer voor uitgebracht. Volgens producent Joe Neate speelt meer dan 97 procent van alle Sea of Thieves-spelers in de Adventure-modus en dus wil Rare daar alle tijd en moeite in blijven steken.

Op 9 december komt eerst nog de laatste update van het jaar voor Sea of Thieves uit. Het Festival of Giving bevat allerlei nieuwe events en nieuwe opties, waaronder 12 Deeds of Giving, nieuwe Twitch-drops en login bonussen. Ook keren de Gilded Voyages terug.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren