1. Sea of Thieves bereikt hoogtepunt op Twitch

Sea of Thieves bereikt hoogtepunt op Twitch

Bekende streamers dragen bij aan groei

Sea of Thieves bereikte recent een hoogtepunt op Twitch. In de afgelopen maanden is de game flink gegroeid door content-updates en interesse van verschillende streamers.

Ontwikkelaar Rare beleefde een moeizame start met Sea of Thieves in maar 2017. Lang daarna bleef de game op hetzelfde niveau aan populariteit hangen en had het moeite om nieuwe spelers te werven. In de afgelopen paar maanden bracht Rare echter meerdere content-updates uit. Dit zorgde er destijds voor dat meer spelers de game gingen uitproberen en dit gingen streamen op Twitch, wat afgelopen maandag zijn hoogtepunt bereikte.

Zo bemachtigde Sea of Thieves op die dag 102.000 gelijktijdige kijkers, wat goed was voor een tweede plaats van alle games. Ter vergelijking, Fortnite stond nog steeds op de eerste plaats met 217.000 kijkers. Toch is dit een ontwikkeling bij Sea of Thieves die pas sinds kort is begonnen.

Sea of Thieves

Dit hoge aantal wordt met name verklaard door de streamer Summit1g. Deze streamer is sinds kort begonnen met het veelvuldig streamen van de game en heeft ruim 3,5 miljoen volgers. Het aantrekken van deze streamer zorgde ervoor dat veel spelers ook de game een kans gingen geven. Naast normale spelers gold dit ook voor andere populaire streamers, zoals Dr. Disrespect, TimTheTatman en ook Ninja.

Deze ontwikkeling is Rare dan ook niet ontgaan en plaatste gisteren een video om de spelers te informeren over de groei van de community evenals het uitlichten van een aankomende update. Executive producer Joe Neate gaf aan erg blij te zijn dat Sea of Thieves zoveel nieuwe spelers in zo'n korte periode heeft weten te vergaren en meldt onder andere dat de verkopen aanzienlijk zijn gestegen. In de video refereert Neate ook naar een aankomende update waarin de bestandsgrootte van de game op elk platform wordt gehalveerd.

De pc-versie van Sea of Thieves is met deze groei de op één na bestverkopende titel (na Minecraft) op de Microsoft Store. Alhoewel de Xbox One-versie ook in verkopen is gestegen, is de game nog ver verwijderd van een plaats in de top drie.

De plotse verschuiving van de populaire streamers naar Sea of Thieves wil echter nog niet zeggen dat ze ook bij deze game langdurig blijven. Het is de vraag of de huidige populariteit van Sea of Thieves in stand gehouden kan worden als deze streamers weer iets anders gaan spelen.

Sea of Thieves is verkrijgbaar op pc en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • De game trekt me nog steeds niet. Ik heb gamepass maar er zijn te veel andere voor mij interessantere games die tijd vergen. Kwam de game overigens niet in maart 2018 uit
  • Vreemd, ik dacht juist dat de hype wel over was van Sea of Thieves. Goed nieuws voor Rare dit.
    Ik heb de game al een langere tijd geleden neergelegd met de planning hem weer te spelen zodra er veel nieuwe content in zat. Misschien dat dit een mooi moment is.
  • @Robskeee
    Er was nou juist geen hype, daarom bereiken ze nu een hoogtepunt.
  • @CerandoX.nl Er was absoluut een hype voor de release van de game, alleen heeft de game deze hype niet waar kunnen maken. Daarom werd kort na release de game al bij veel mensen aan de kant gelegd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren