1. Season 8 Fortnite: Battle Royale van start gegaan

Season 8 Fortnite: Battle Royale van start gegaan

Patchnotes en trailer teasen het nieuwe seizoen

Epic Games heeft de eerste informatie over het gloednieuwe seizoen van Fortnite vrijgegeven. We nemen het even rustig met je door.

Trailer

In de aankondigingstrailer van Season 8 zien we van alles gebeuren. Om te beginnen doen piraten hun intrede in het spel. Een haak wijst op een kaart de plaats aan waar een schat te vinden is. De piraat kijkt naar een lichtstraal vanaf het eiland. Samen met zijn handlangers, de Fishstick-skin, zet hij voet aan wal bij een nieuwe locatie. Het beeld schakelt over naar Polar Peak waar The Ice King en Oceanic Anomalies-strijders staan. Ook zij kijken met een schatkaart uit over een mysterieuze lichtstraal en gaan eropaf. Uit een vulkaan vliegt de beruchte Fire King, met naast hem nog twee onbekenden, naar de schat. De drie teams komen gelijktijdig aan bij een nog te ontdekken locatie met palmbomen en zand.

Season 8 battle pass

In Season 8 is er weer een compleet nieuwe Battle Pass uitgebracht. Hiermee kunnen spelers wederom door te spelen en uitdagingen te voltooien speciale outfits, gliders, emotes en meer vrijspelen. Er zijn in totaal meer dan honderd nieuwe cosmetische items verkrijgbaar. De Battle Pass kost 950 V-Bucks, de in-game valuta van Fortnite. Spelers die in Season 7 hun best hebben gedaan, of 13 Overtime Challenges hebben volbracht kunnen de gloednieuwe pas gemakkelijk aanschaffen. In de Battle Pass Overview-trailer krijgen spelers al een voorproefje van wat zij kunnen verwachten. Zo zijn er al een aantal nieuwe skins, emotes, pets en wraps te zien.

het thema

"'X' Marks The Spot

Treasure abound

Loot that has been lost

Can always be found

Sssomething shimmers

Within the cave...

But beware of those

Who arrive on waves

Awaken beasts

Of fire and ash

Battle it out

And loot the stash

Explore the world

Challenge your fate

Unearth the secrets

Adventure awaits."

Dit gedicht komt er tevoorschijn uit de vier teasers van Epic Games. De ontwikkelaar deelde de afgelopen dagen verschillende afbeeldingen met poëzie. Samen maken deze een doodskop, met daarin een serpent, hakenhand, tijger en een banaan.

Season 8 Fortnite Teaser

nieuwe locaties

Volcano
Nadat verschillende aardbevingen de wereld van Fortnite liet schudden, is er een enorme vulkaan ontstaan. Bij vulkanen hoort natuurlijk lava. Spelers die in de lava vallen krijgen één damage per aanraking. Verder zijn er geisers te vinden die spelers en voertuigen de lucht in lanceren

Volcano Fortnite Season 8

Sunny Steps
Een jungleachtige locatie is opgedoken. In Sunny Steps kunnen spelers tussen de tempels op zoek naar loot.

Lazy Lagoon Fortnite Season 8

Lazy Lagoon
Piraten zijn gearriveerd. Hun schip is aangemeerd in Lazy Lagoon. In het stadje staan een aantal huizen omringd door water, eilandjes en palmbomen.

Sunny Steps Fortnite Season 8

Wapens en items

De piraten hebben een nieuw wapen meegenomen: het Pirate Cannon, dat je maar op bepaalde plaatsen kan vinden. Dat kanon kan een lange afstand afleggen en doet damage aan bouwsels en vijanden. 100 bij een voltreffer en 50 binnen een kleine straal. Het kanon kan naast ammunitie ook de spelers zelf afvuren.

Overigens hebben de nieuwe wapens wat voorgangers verdrongen. De Sneaky Snowman Chiller Grenade X-4 Stormwing Shopping Cart en de All Terrain Kart hebben namelijk plaats moeten nemen in de vault en kunnen niet meer gebruikt worden in de Battle Royale-modes van Fortnite.

Pirate Cannon Season 8 Fortnite

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

 • Wie zit hier nu op te wachten?
 • @CyberFl diegene die het graag spelen.
 • @CyberFl
  Waarschijnlijk meer mensen dan die op jouw opmerking zitten te wachten
 • @awesomedude3
  Hee-ooh!
 • @AWESOMEDUDE3

  Dit heeft wss heel je dag goed gemaakt of niet? Haha

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren