1. Sega brengt Shenmue 1 en 2 HD dit jaar uit

Sega brengt Shenmue 1 en 2 HD dit jaar uit

Verschijnt op PlayStation 4, Xbox One en pc

Sega brengt dit jaar Shenmue 1 & 2 HD uit, zo heeft het bedrijf vannacht op SegaFes in Tokio aangekondigd.

De collectie komt in het westen naar pc, Xbox One en PlayStation 4. In Japan komt de game alleen naar Sony's console.

Het spel wordt een overzetting van de twee klassieke Shenmue-games die op Dreamcast verschenen. Het tweede deel was ook beschikbaar op de originele Xbox. De resolutie van de game is volledig op te schalen, maar het is niet bekend in hoeverre de graphics worden aangepast. In de pc-versie zijn wel diverse grafische aanpassingen te maken.

Shenmue 1 & 2 HD krijgt zowel Engelse als Japanse voice-overs. Spelers kunnen hier zelf tussen kiezen. Ook kunnen spelers kiezen tussen een moderne en klassieke besturing. De collectie komt zowel fysiek als digitaal uit. Shenmue 1 & 2 HD moet ergens dit jaar verschijnen, een precieze releasedatum is er nog niet.

"Hier wachten Shenmue- en Sega-fans al jaren op en het is dus geweldig nieuws dat de port eindelijk is aangekondigd. Het is ook slim, aangezien er ondertussen aan Shenmue 3 gewerkt wordt. Op deze manier staat de franchise weer wat meer in de spotlight en kunnen nieuwkomers aansluiten. Wel verwacht ik dat dit betekent dat het derde deel pas volgend jaar verschijnt." - Michel Musters

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Deze games heb ik dus gemist. MenMen waren er enthousiast over vroeger. Ga ik dus zeker checken dit jaar.
  • Eindelijk thanks Sega ga het op x1 Ps4 en steam kopen alleen al om het te supporten. Hopelijk kan ik hem snel preorderen
  • Waar is dat Derde deel dan, waar we na de aankondiging ervan doodgegooid werden met nieuwsberichten? Echt een stille dood gestorven ofzo.
  • @benjaminben in februari kregen we nog een trailer, vorige maand raakte bekend dat er mogelijk ook nog een 4e deel zou komen en niet zo lang geleden bevestigde Yu Suzuki nog dat hij dit jaar zou uitkomen en dat er geen Switch-port komt.
    Effe opletten he :p
  • Deel 3 is nog in ontwikkeling. Geduld Ben, geduld 🙏😋

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren