1. Sega Europe: 'Gametak is kerngezond ondanks negatieve berichten'

Sega Europe: 'Gametak is kerngezond ondanks negatieve berichten'

Sega Europe belangrijke factor moederbedrijf

Volgens Gary Dale, COO van Sega Europe, heeft de coronacrisis geen impact op de gametak van moederbedrijf Sega Sammy Holdings.

Dat is opvallend, gezien de cijfers van Sega Sammy Holdings. Zo draaide het de eerste helft van dit financiële jaar een verlies van 24 miljoen euro, ontsloeg het 650 werknemers en sloot het de geliefde Sega Akihabara Building 2-arcade.

"Er is geen impact op de game-industrie, of dat nou in Japan of vooral in de VS en Europa is", zegt Dale tegen Gamesindustry.Het zouden vooral de andere bedrijfstakken in Japan zijn, waaronder arcades, pachinko-machines en vakantieparken, die zijn geraakt door de pandemie.

Volgens chief studios officer Tim Heaton stroken de negatieve berichten daarom niet helemaal met de werkelijkheid:

"Ik denk dat investeerder-gerelateerde zaken rondom Sega Sammy en Tokyo een eigen draai hebben en erg Japan-centrisch zijn. Maar Sega Europe en Sega America zijn een groot onderdeel van het bedrijf."

Sega Europe zou zelfs 'kerngezond' zijn en 'voorlopen op de planning' wat omzet betreft, een eigenschap die veel andere uitgevers en studio's beleven door de pandemie. Franchises als Yakuza, Total War en Football Manager droegen daaraan bij.

Sega

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Jammer voor de mensen die er werken, ik ben in de arcade geweest in 2016, was echt dope.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren