1. Streets of Rage 4 aangekondigd door Sega

Streets of Rage 4 aangekondigd door Sega

Met graphics ontwikkeld door de studio achter de Wonder Boy-remake

Er is een vierde deel in de klassieke Streets of Rage-reeks in ontwikkeling, zo heeft Sega aangekondigd.

De game wordt ontwikkeld door Lizardcube (bekend van de Wonder Boy: The Dragon's Trap-remake), Dotemu en Guard Crush Games. Hoofdpersonages Axel en Blaze keren weer terug en schitteren naast een derde, vrouwelijke personage.

De Streets of Rage-trilogie verscheen begin jaren '90 en bood side-scrolling beat'em-up actie voor twee spelers. Streets of Rage 4 lijkt eenzelfde soort ervaring te gaan bieden.

De systemen waarop de game verschijnt of de releasedatum zijn nog niet aangekondigd. Hieronder is al wel de eerste trailer te zien, inclusief een paar korte gameplayfragmenten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Whooot super leuk! Ik heb deel 1 en 2 als kind kapot gespeeld!
 • VET. Mijn neef huurde vroeger altijd een SEGA met o.a. Streets of Rage. Als klein kind speelde ik dat tot diep in de nacht wanneer ik daar ging logeren.
 • @Luigi1985 Same! Een oom van me had soms cheats die hij zelf alleen wist en ging dit toepassen in ons spel, maar niet vertellen hoe hij dat deed(vet lullig). Mijn neef ging dan bij ons logeren en wij gingen dit zo lang mogelijk in de nacht spelen, want als we het uit zouden zetten waren alle cheats weg.

  We besloten om de Sega nog aan te laten staan tijdens het slapen zodat we volgende dag verder konden spelen met cheats. Toen we wakker werden kwamen we achter dat mijn ma de Sega had uitgezet
 • @mightybundy
  Geweldige herinneringen dit soort dingen.
  Doet me denken aan Sonic in 1x uitspelen bij mijn buurjongen of die 99 verdiepingen kelder in Lufia (waarvoor de SNES dan ook een nacht aan mocht blijven van mijn ouders, bij hoge uitzondering).

  Art ziet er wel weer tof uit, lekkere jaren '90 vibe (en niet alles zo politiek correct). Die Wonder Boy remake was ook erg mooi en heel soepel speelbaar, dus dat belooft wat.
 • Gaaf ben benieuwd of ze het nog net zo leuk als vroeger kunnen maken.
 • Gaaf! Vooral SOR 2 was (en is) erg goed, hopelijk komt deel 4 daar een beetje bij in de buurt!
  Tof al die remakes/sequels van oude franchises. Zo komt in november een soort spirituele opvolger van Wonder boy (Monster boy) en nu dus een nieuw deel van Streets of Rage!
 • Vind de grafische stijl echt totaal niet passen bij SOR, had liever gezien dat ze een meer 16-bit look hadden aangehouden. Daarnaast lijkt het wel of Axel vet is geworden, wat is daar aan de hand dan?

  Ik ben skeptisch…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren