1. Sega Mega Drive twee weken uitgesteld

Sega Mega Drive twee weken uitgesteld

Op deze manier zijn er genoeg Mega Drives voor alle pre-orders

Sega heeft aangekondigd dat de Mega Drive Mini uitgesteld gaat worden in Europa. De nieuwe lanceerdatum is 4 oktober 2019, twee weken later dan de oorspronkelijke lanceerdatum.

"We vinden het erg belangrijk om een succesvolle lancering te bewerkstelligen, om dit waar te kunnen maken hebben we iets meer tijd nodig. We willen genoeg aanbod hebben voor de vraag, zeker met alle individuele pre-order in Europa en het midden oosten", verklaart een woordvoerder van Sega. Op deze manier is het nog steeds mogelijk om pre-orders te plaatsen, alleen komt de Mega Drive dus voor iedereen twee weken later.

Sega Mega Drive Mini

Zowel de NES Classic Mini als SNES Classic Mini waren grote verkoopsuccessen. Deze consoles zijn met een HDMI-kabel aan televisies aan te sluiten en bevatten een vaste hoeveelheid klassieke games die vroeger op de oorspronkelijke consoles beschikbaar waren. Er moeten veertig games op de console komen te staan. De westerse versie krijgt andere games dan de Japanse editie. Voor de westerse editie zijn tot nu toe de volgende games aangekondigd: Altered Beast, Castlevania Bloodlines, Comix Zone, Dr. Robotnik's Mean Bean Machine, Ecco the Dolphin, Gunstar Heroes, Shining Force, Sonic the Hedgehog, Space Harrier 2 en Toejam & Earl. De Japanse versie heeft onder andere Puyo Puyo Tsu en Rent a Hero.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • Ook typisch, 20 jaar geleden werd de release van de Dreamcast ook uitgesteld van sept naar okt…
 • Ik snap nog altijd de hele hype rond NES / SNES / Sega / PSX-minis niet.
  Aangezien dit gewoon emulator-stations zijn, kan je toch beter een retro-pie kopen en roms afspelen (net als de mini's doen) of van je hele PC/laptop een emulatie-station maken?

  In dat geval heb je betere emulatie (ik heb gehoord dat de sega-mini last heeft van input-lag), toegang tot de volledige bibliotheek (PSX-mini bib viel zwaar tegen) en zelfs mogelijkheid tot netplay via retroarch.

  Ok, het is een leuk hebbedingetje maar daar stopt het dan ook mee.
 • @BadAsh

  Exact dit. Het kan thuis allemaal gewoon veel beter. Alleen al een kleine optie als 'Retroachievements' heeft mij zo weer jaren plezier opgeleverd. Emulatie is goddelijk tegenwoordig en zoveel beter dan die stoffige plastic zooi allemaal in je huis.
 • @Jelster

  En die Retroachievements zijn best moeilijk.
  Een leuke uitdaging voor een retrogame die je al hebt uitgespeeld.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren